+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Antibakterijska sredstva u kozmetici

Antibakterijska sredstva u kozmetici

Antibakterijska sredstva u kozmetici su veoma korisna, a i bitna. Služe pre svega za dezinfekciju i zbog toga se koriste u sredstvima za negu kože lica i tela.

Čišćenje je prvi i najvažniji korak u nezi kože. Voda uklanja tek mali deo nečistoće i masti sa površine kože i upravo su zato proizvodi za čišćenje kože veoma važni.

Postoje specijalni sapuni, antibakterijski, medicinski itd.

Antibakterijski sapuni kao i dezodoransi, sadrže antibakterijske supstance koje sprečavaju infekciju kože i razgradnju znoja na produkte neprijatnog mirisa.

Tonik ima efikasnu ulogu u nezi kože. Uglavnom sadrži antibakterijske supstance koje služe za dezinfekciju kože.

Neki od sastojaka koji imaju antibakterijsko dejstvo u kozmetičkim preparatima:

1.Ekstrakt semenki grejpa je prirodni antibiotik. Ljudi su odavno primetili da grejp deluje antibakterijski. Institut Biochem Research iz Kalifornije proveo je brojna istraživanja koja su potvrdila da upravo ekstrakt semenke grejpa deluje protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita.

2. Vitamin C je prirodni antioksidans koji ima i antibakterijsko dejstvo zbog čega se nalazi u nekim kozmetičkim preparatima, ali se i kao poseban može primeniti na kožu.

3. Proizvodi koji sadrže benzoil-peroksid mogu pomoći u smanjenju otoka i otklanjanju bakterija unutar kože.

4. Salicilna kiselina je moćan saveznik u borbi protiv akni i nalazi se u većini kozmetičkih proizvoda namenjenih za lečenje akni. Sadrži antibakterijska, antiseptička i protivupalna svojstva, te pomaže usporavanju stvaranja mitisera.

5. Aloe vera takođe deluje antibakterijski i protivupalno.

6. Ulje čajevca ima antibakterijska i antiinflamatorna svojstva i pomaže u balansiranju ulja u koži.

7. Sumpor je prirodan sastojak koji ima antibakterijska svojstva, vrši piling kože i smanjuje višak ulja.

Ovo su neki od sastojaka koji imaju antibakterijsko dejstvo u kozmetičkim preparatima. Antibakterijska sredstva u kozmetici su veoma bitna i efikasna pogotovo kod masnog ili kombinovanog tipa kože. Kod suve ili osetljive kože treba da izbegavamo sredstva koja deluju antibakterijski jer mogu dodatno da iritiraju kožu i da je isuše. Iz tog razloga najbolje je koristiti ih za masnu ili kombinovanu kožu u T zoni.

STRUČNA OBUKA ZA UPOTREBU HEMIJSKIH PILINGA U KOZMETICI ZA KOZMETIČARE I LEKARE

VIDI OVDE

ČAJEVO DRVO U SLUŽBI NEGE I LEPOTE

VIDI OVDE

TROGODIŠNJE STUDIJE YORK UNIVERZITETA - SMER ESTETIČAR - KOZMETIČAR

VIDI OVDE