Select Page

ALGE U KOZMETICI I KOZMETOLOGIJI - nastava na kozmetičkom kursu II nivo

Alge u kozmetici i kozmetologiji

Alge u kozmetici imaju veoma široku primenu. Аlge (оdlatinskog naziva algae što znači morska trava“) su velika grupa organizama u koju spadaju raznovrsni obliciod jednoćelijskih dо višećelijskihU alge spada više različitih razdela nižih biljaka koje uglavnom u svojim ćelijama imaju hlorofilOvi organizmi najčešće žive u vodi ili u vlažnim staništimaImaju karakteristično građeno vegetativno telo koje se naziva talusTalus može biti veličine od nekoliko мikrometarado više desetina metara. Pošto se u njihovom talusu nalazi hlorofilmogu da vrše fotosintezui da se fotoautotrofno hraneMeđutim, mogu da se hrane и mikrotrofno и heterotrofnoMikrotrofani hetereotrofan način ishrane mogu da budu stalna odlika ili da se javljaju samo pri promenjenim uslovima sredine. Alge savršeno hrane kožu, ubrzavaju regeneraciju ćelija i mikrocirkulaciju, što pomaže i revitalizaciji ćelija. Maske od algi stimulišu imunološki sistem kože. Alge rehidriraju kožu, toniziraju je, sprečavaju prerano starenje i deluju na prevenciju raka kože izazvanog sunčevim zračenjem.Za iritiranu i kuperoznu kožu savetuje se maska sa algom pod nazivom Spirulina.

 

 

Alge u kozmetici

Jedan od najznačajnijih tretmana sa algama i elementima mora je svakako hidrolift. Hidrolift je tretman protiv starenja lica i tela, kod koga se koriste terapeutske moći morskog sveta. U hidroliftu se uz alge dodaju i drugi kvalitetni biološki sastojci, koji su dokazali delovanje u kozmetičkoj upotrebi. Tretman hidrolift se najčešće primenjuje na licu, vratu i bisti, ali može se koristiti i na ostaloj koži tela. Posebno pogodno deluje na ogrubele delove kože ruku i nogu. Maska od algi se nanosi na kraju tretmana kože. Posle određenog vremena maska se urola odozdo na gore, a koža ostaje nežna, hidrirana i sveža.

 

Alge u kozmetici

Maske koje se prave od algi pozitivno stimulišu imunološki sistem kože, pri čemu je omekšavaju i umiruju. Preporučuju se za kožu koja je iscrpljena iz bilo kog razloga, jer će velika koncentracija minerala iz algi, koji se nalaze u maski, ubrzati cirkulaciju i vratiti vitalnost koži. Maske od algi najbolje deluju kada su tople. Alge se dele prema boji, tako da imamo: crvene, plave, zelene i braon alge. Svaka od ovih vrsta algi ima svoju funkciju i služi za različite tretmane kože. Kumarine alge: Uspešno deluju protiv uticaja nikotinskog dima na kožu, slobodnih radikala i teških metala. Mirual alge: Služe za eliminaciju slobodnih radikala i regeneraciju kože.

 

POGLEDAJTE VIŠE O MASAŽI DEKOLTEA

masaža dekoltea

POGLEDAJTE VIŠE KAKO HRANOM DO ZDRAVE KOŽE

do zdrave kože

POGLEDAJTE VIŠE O PROŠIRENIM KAPILARIMA

prošireni kapilari