+381607237853 akademija.purity@gmail.com

10 KORAKA DO GLATKE KOŽE

10 koraka do glatke kože

Većina nas misli da je nemoguće postići da imamo glatku kožu. Svakako da treba odvojiti vreme za brigu o njoj i rezultat će biti prelepa koža kakvu ste oduvek i želeli. Navešćemo 10 koraka do glatke kože:

  1. HIDRATACIJA je svakako prvi korak. Konzumiranje vode je jedan od bitnih faktora za opšte stanje organizma, pa tako i za kožu. Da bi vaša koža bila glatka, elastična i meka, potrebno je unositi dovoljnu količinu tečnosti u toku dana, pa neka uzimanje vode bude deo vaše svakodnevne rutine.
  2. UPOTREBA ODGOVARAJUĆIH KREMA – Osim vode za hidrataciju kože neophodne su i hidrantne kreme. Njih treba nanositi na kožu dva puta dnevno, kako bi se popunile pukotine između suvih ćelija na površini kože.
  3. NOĆNA NEGA – Posebno obratite pažnju na negu kože u toku noći. Pre odlaska u krevet, na lice nemojte da stavljate dnevne kreme već kreme koje u sebi sadrže retinoid, koji stimuliše proizvodnju kolagena i normalizuje ćelijske funkcije. Jedino treba da obratite pažnju na starosnu granicu i da spram godina, tipa i stanja kože birate adekvatne kreme.
  4. „MANJE JE VIŠE“ – Preterana upotreba ANTI-AGE preparata izaziva niz negativnih posledica. Umesto da doprinesu da izgledate mlađe, prevelika količina ovih sredstava iritira vašu kožu, izaziva crvenilo, dovodi do stvaranja tankih linija, suvoće i oticanja. Zato se zaustavite na vreme i prilagodite adekvatnu količinu vašoj koži.
  5. PRIRODNI PREPARATI – Često su najjednostavniji preparati, prirodni preparati, ti koji imaju najveću moć. Masku za lice možete da napravite sami. Na lice stavite tanak sloj punomasnog jogurta i sačekajte 20 minuta da se on osuši. Nakon toga lice isperite toplom vodom. Mlečna kiselina iz jogurta ukloniće mrtve ćelije kože. U noćnu kremu možete dodati malo meda, koji će hidrantne sastojke iz kreme povući dublje u kožu.
  6. DEPILACIJA – Važno je da uklonite dlake sa površine kože. Za depilaciju možete da koristite i brijače koji osim što skidaju dlake, smanjuju i iritacije.
  7. KREME ZA SUNČANJE – Korišćenje kreme za sunčanje je neophodno iz zdravstvenih razloga ali je i dobar način da vaša koža izgleda glatko.
  8. PRAVILNA ISHRANA – Hrana bogata vitaminima, proteinima i omega 3 masnim kiselinama čuva vlažnost kože i daje joj čvrstinu. Namirnice zdrave za kožu su: jagode, tofu sir, soja, sardine,losos, orasi, laneno seme, šargarepa.
  9. PILING – Jednom nedeljno preporučujemo da radite piling kože, kako biste uklonili mrtvi sloj ćelija.
  10. ČIŠĆENJE ČETKICA ZA ŠMINKU – Prljavština na četkicama oštećuje kožu i drži je daleko od glatkog izgleda. Redovno čišćenje ćetkica je obavezno za sve one koji koriste šminku.

POSTANITE I VI PROFESIONALNI ESTETIČAR-KOZMETIČAR - UPIS 2019

kako se koristi mezopen

VIDI OVDE

KURS UPOTREBE HEMIJSKIH PILINGA

kurs upotrebe hemijskih pilinga

VIDI OVDE