+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠKOLA ZA MANEKENE I FOTOMODELE-MODNA AKADEMIJA

PLAN I PROGRAM RADA TROMESEČNE AKADEMIJE

Za manekensko-modno i takmičarsko usavršavanje kadrova

MODNA AKADEMIJA

Predstavlja spoj profesionalnih kadrova koji imaju za cilj edukaciju devojaka i mladića u polju mode,manekenstva,kao i priprema za nacionalna i internacionalna takmičenja u lepoti.Modna akademija osmišljena je kao tromesečna škola u kojoj polaznici prolaze sve što je potrebno kada je u pitanju njihov modni angažman.Modna akademija nije limitirana samo na takmičenja lepote,naš tim ima za cilj pripreme polaznika za bavljenje poslovima manekenstva,foto modelinga,kao i same pripreme izbora za Miss i Mistera prestižnih takmičenja u regionu a i šire.

Cilj akademije je da kroz program rada prodje sve bitne stavke koje bi polaznik trebao da zna ukoliko je spreman da udje u svet modelinga i manekenstva.

Tromesečna škola podrazumeva teoretski i praktičan rad:

I MESEC ;

 • Pravilno držanje tela
 • Pravilan hod
 • Pravolinijsko kretanje
 • Poziranje
 • Scenski pokret i vladanje  na sceni
 • Koreografija
 • Stil i kombinovanje boja, materijala, detalja.
 • Osnova šminkanja // Editorijali-Scena-Podloga
 • Gluma – osnova-gestikulacija-vežbe

II MESEC ;

 • Bontonkodeks ponašanja kojeg bi se trebao pridržavati svaki pripadnik društva. Bontoni nas uče kako se treba ponašati, izražavati, izgledati , komunicirati, gestikulirati i dr. u gotovo svakoj situaciji. Modni bonton je dodatak uz bonton koji učimo u svakodnevnom životu.Modnim bontonom smatramo samo još tri bitna dodatka.
 1. Govor tela I gestikulacija
 2. Govor očima I pokretima
 3. Govor modnim izražavanjem I odećom.
 • Komunikologija – Javno komuniciranje pokriva oblast komuniciranja u javnim forumima. Teme su govorništvo, ubeđivanje, argumentacija, rasprava. Oblast podrazumijeva i izučavanje tema iz obrazovnog i političkog komuniciranja
 • Modna koreografija – Velika razlika izmedju plesne i modne koreografije jeste u tome što je modna koreografija mnogo komplikovanija za primenu.Plesom slušamo samo muziku i uz pokrete pratimo isključivo ritam.U modnoj koreografiji uklapamo hod,držanje tela,gestikulaciju u zavisnosti od odeće koju nosimo i namenu koju predstavljamo // revija,izbor za mis,performans.U okviru modne koreografije uče se glumačke tehnike izražavanja gestikulacije,poziranje,govor pogledom…Sve to upotpunjuje se sa odredjenim scenskim pokretom kao i snalaženjem na sceni. Scenska tačka – jako je bitna kod manekenstva.U ovoj kategorizaciji maneken mora da se jako dobro snalazi u prostoru kako bi celokupna formacija manekena kao slika bila potpuna.
 • Osnova poziranja – Deo koji se uči tek u II mesecu Modne akademije. Osnovu poziranja polaznici uče ceo mesec uz dopunu odredjenih modnih klasifikacija.
 • Osnova poziranja na početku predstavlja psihičko upoznavanje fotoaparata,studija,prostora,lokacije,sa modelom.Nakon toga u zavisnosti od karaktera,upoznaju se model i fotograf.U osnovi poziranja ulaze:
 • Poziranje bez teme, šminke, frizure.

Ovim delom upoznajemo model sa njegovim ličnim oružjem, bez dorade, obrade, pratećih efekata i detalja.Kada se model upozna sa svojim telom,dobrim i lošim primerima na fotografiji,onda se pristupa sa detaljnijom rekonstrukcijom ličnosti i doradom onoga što nam se nije svidelo na samoj fotografiji. Zanimljiva stavka ove osnove jeste i očvršćivanje ličnosti modela kao i psihička stabilnost .

 • Fotografisanje na odredjenim lokacijama, predstavlja upoznavanje modela sa spoljašnjim svetom poziranja i ponašanja pred objektivom.Potpuno drugačiji i kompleksniji doživljaj od tmurnog zatvorenog //studijskog prostora. Različitim lokacijama upućujemo modela i manekena u odredjene gestikularne uloge u zavisnosti od mesta,pozadine koja se slika,odeće,predstavljanja na slici,poziranja

III MESEC ;

Završni stepen uvek je i najteži.Imamo u vidu polaganje II stepena za ulazak u treći,a nakon toga ponavljanjem naučenog ulazimo u finaliziranje ličnosti osobe uz profesionalni tim kadrova.

SCENSKI BONTON – Hod, osmeh, gestikulacija, govor tela, jezičko izražavanje, medijsko predstavljanje.

POSLOVNI BONTON poslovno ophodjenje.

MEDIJSKI BONTON – Sedenje , govor tela i rad rukama kao i gestikulacija.Izražavanje , Pravilno držanje.

HOD I KOREOGRAFIJA  na strmim podlogama i komplikovanim scenskim konstrukcijama.

ŠMINKA – Uklapanje šminke u zavisnosti od dominacije boje reflektora i scenografije.

ODEĆA – Stajling u više varijanti i dogadjaja.

POZIRANJE – Profesionalni book-ovi polaznicima koje izradjujemo u saradnji sa profesionalnim modnim fotografima. Zahtevaće rad na modelima u različitim temaskim i vremenskim uslovima. Ovaj deo zahtevaće komplikovane poze, kostime, šminku, efekte kao i teme koje nisu uobičajne u školama manekenstva u Beogradu.

VIDEO SPOTOVI, FILMOVI – Velika razlika javlja se kod poziranja pred objektivom foto aparata i kamerom.U prvom slučaju model mora u glavi da stvori sliku kakvu će fotograf preneti na „papir“.U drugoj varijanti moramo da koristimo apsolutno sve što smo naučili u prva dva meseca školovanja.Kroz rad sa kamerom moramo da predstavimo kompletnu ličnost, harizmu, glumu, igranje sa kamerom, pogled, tematska rekapitulacija ličnosti. Razlika je takodje i u odnosu na temu spota-pesme, glume, filma, reklame, namene.

REKLAMNE KAMPANJE – Svaki model i maneken mora imati harizmatičan pristup reklamnim kampanjama,jer je to osnova rada i cilj svakog modela i manekena.Kroz ovaj deo // kategoriju,učimo da prezentujemo različite proizvode, brendove, firme. Kampanje su kategorisane u nekoliko grupa:

-Editorijali za medije

– Katalozi

-Video spotovi

-Video editorijali

-Video predstavljanje firmi,brendova,kampanja.

POLAGANJE – Traje nedelju dana gde se prolazi kroz sve tromesečne kategorije. Ugovor o eventualnom daljem angažmanu dobijaju isključivo polaznici sa ocenama 9-10, ostali kandidati se mogu sami snalaziti na tržištu sa medjunarodno priznatim sertifikatom Akademije Purity i američkog York Univerziteta. Polaznici koji dobiju nižu ocenu mogu ponoviti polaganje u kategorijama u kojima su dobili prosečno niže ocene. Polaganje se vrši teoreski i praktično i obuhvata svaki detalj naučenog na Akademiji. Pored polaganja i medjunarodno priznate diplome, dobija se mogućnost zapošljavanja na Akademiji.

ŠKOLA POČINJE

14. 11. 2016.

PRIJAVI SE NA KASTING I INFORMIŠI SE TELEFONOM KLIKOM

OVDE 0607237854