+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ZRELO DOBA I NEGA LICA - kvalitetan pristup kozmetici

Zrelo doba i nega lica

Zrelo doba i nega lica nakon četrdesete godine zahteva kvalitetan pristup sa dosta različitih preparata. U daljem tekstu ćemo objasniti kako se zrelija koža neguje i šta je neophodno kako bi koža ostala mlada, zdrava i sjajna.

Na početku se savetuje neizbežna krema sa zaštitnim faktorom SPF 50, krema se upotrebljava u svakodnevnoj nezi i u bilo kom godišnjem dobu radi očuvanja zrelije kože, jer štetni uv zraci ubrzavaju starenje kože, a koža u tom zrelom dobu nema sopstvenu barijeru i svakako se ne može odbraniti od štetnih uv zraka. Takođe savetujemo što manju upotrebu dekorativne kozmetike tj ne preterivati sa jakom šminkom, jer tačno je da dekorativna kozmetika može prekriti bore, ali je ujedno i štetna i samim tim takođe ubrzava starenje kože, tako da je blaga dekorativna kozmetika preporučljiva. Veoma je važno kožu lica čistiti i ujutru i uveče sa adekvatnim tonikom, mlekom i gelom tj tečnim sapunom koji je prilagođen tipu kože. Kolagen ima glavnu ulogu kod održavanja zrelije kože. K

olagen je protein koji čuva elastičnost kože, pa je najvažniji ako želite da zadržite mladalačkli izgled i sprečite kožu da ostari. S godinama koža gubi prirodni kolagen, što dovodi do pojave bora. U raznim preparatima za negu lica se može pronaći kolagen.

Piling kože je dodatno važan i obavezno se mora koža sa pilingom tretirati makar jednom nedeljno sve zavisi od stanja kože, prema stanju kože se određuje da li je potrebno koristiti mehanički piling ili biološki.

Krema za područje oko očiju u svakodnevnoj upotrebi. Svake večeri I jutra nanesite kremu za predeo oko očiju, koža oko očiju je najosetljivija i bore se najpre formiraju baš tu. Koža je tu najtanja, pa joj je potrebna stalna hidratacija, a uz to će se i redukovati podočnjake i natečenost.

Serumi hijalurona, elastina, igraju takođe važnu ulogu za očuvanje zrelije kože i pružaju adekvatnu hidrataciju. Takođe je važno unositi tečnost i imati redovan san.

Na Akademiji za Estetiku I kozmetologiju Purity postoje tretmani za negu zrelije kože koji se rade sa nanotehnološkim Purity preparatima. Kozmetičar ispituje kožu i na osnovu toga donosi zaključak kakvi sve tretmani se mogu uraditi i savetuje kako najbolje da se koža dodatno održava u kućnim uslovima.

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLIČITIM SERUMIMA ZA LICE

zrelo doba

OVDE