Select Page

ZIMSKI MANIKIR - piling, masaža i hranljiva krema

Zimski manikir

Zimski manikir – kao i klasični – ima za cilj da neguje nokte i šake sa razlikom u preparatima koje koristimo za regeneraciju kože.

Ovaj zimski manikir započinjemo dezinfekcijom čitave regije šaka. Nakon toga, oblikujemo nokte prema želji klijenta i poliramo površinu nokatne ploče. Nakon pogurivanja zanoktica, uklanjamo ih kako bi nokti i koža oko njih izgledali što urednije.

Ključna faza u zimskom manikiru je  kombinacija sa uljima, serumima, i prirodnim proizvodima. Ulja koja mogu da se koriste u tretmanu su: kokosovo hladno ceđeno organsko ulje, maslinovo ulje,arganovo ulje i druga. Od prirodnih preparata to su med i mleko. Serum vitamina C i kreme sa ureom posebno su pogodne u zimskim danima.

Hranljivo ulje, krema ili serum nanose se na čitavu regiju šaka i prstiju. Oni se unose u duboke slojeve kože petnaestominutnom masažom koja pospešuje cirkulaciju i veoma prija klijentu.

Takođe, možemo pospešiti delovanje hranljivih sastojaka primenom parafinskog pakovanja.

Nakon što smo završili masažu, zimski manikir nastavljamo lakiranjem noktiju jednom od boja zime – nežno svetlo plavom.

Ulje za zanoktice je završnica ovog negujućeg tretmana.

Tokom zimskog perioda ruke i sama koža izloženi su delovanju hladnog vazduha koji isušuje površinu kože. Pucanja kože su takođe česta.

Kako bi sačuvali nežnost i mekoću ruku ovaj tretman se preporučuje dva do tri puta mesečno.

 

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE