Select Page

Zdrava Ishrana

Na poziv stručnjaka za ishranu iz Francuske, profesor naše Akademije Prof. dr Momčilo Matić održao je predavanje na temu “Zdrava ishrana i presna hrana”

Predavanje zdrava ishrana je bilo veoma posećeno, otvoreno pre svega za stručnu javnost. Nakon predavanja, pripremljena je i degustacija zdrave hrane koju su francuski stručnjaci za zdravu ishranu imali prilike da probaju. Prof. dr Momčilo Matić vodi predmet ishrana na studijama estetike i kozmetologije. Osim ovog predmeta, po istom nastavnom planu, vodi i kurs za nutricioniste koje organizuje Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity. 20140629_134237 20140629_134248 20140629_134259 20140629_134318 IMG_2406 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kurs za nutricionistu ili Akademski kurs za nutricioniste (kurs ishrane) pruža sticanje naprednih teorijskih i praktičnih znanja i veština iz oblasti ishrane. Ovaj kurs je temeljan i bogat program, koji obuhvata predavanja iz principa i zakona ishrane, rada sa klijentima i ličnog razvoja polaznika. Kada je reč o kzrsu ishrane, cilj Akademije za estetiku i kozmetolgiju Purity koja izvodi ovaj kurs je da polaznici steknu znanja i veštine iz oblasti kojima se bave nutricionisti i budu pomoć i savet svima koji žele zdravo da se hrane. Nutricionista proučava hranljivu vrednost hrane, način na koji se hranljive materije koriste u organizmu i vezu između ishrane i zdravstvenog stanja. Nutricionista sastavlja planove ishrane i nadgleda način pripreme, sprečava i leči bolesti promovišući zdravu ishranu i predlaže izmene u načinu ishrane. Određene navike u životu, a jedna od najznačajnijih je ishrana, mogu stvoriti snažne predispozicije ka različitim bolestima, a takođe zdrave navike imaju moć da ih spreče, smanje ili otklone.

Ono što izdvaja ovaj akademski kurs nutricionizma je obuka polaznika za ovladavanje jedinstvenim, sistematskim pristupom u izboru savetovanja klijenata. Kurs za nutricionistu je postao veoma popularan zbog sirokog spektra mogucnosti koje pruza kako laicima tako i apotekarima, lekarima, sportistima i slicnim zanimanjima.

Svaki polaznik kursa za nutricionistu Akademije za estetiku i kozmetologiju Purity stiče pravo na trajan popust pri kupovini celokupnog potrebnog asortimana za opremanje vlastitog salona ili salona gde namerava da se zaposli. Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity takodje pomaže pri zapošljavanju svojih svršenih polaznika i direktno posreduje izmedju polaznika i poslodavaca, besplatno.

 

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na medjunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodetljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome Yourk Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije za smer Estetičar/Kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit.