Select Page

Zašto obrve ne rastu

Zašto obrve ne rastu

Zašto obrve ne rastu? Problem kod mnogih žena su tanke i retke obrve koje sporo rastu i ne verujete da to može veoma brzo da se promeni. Ako pogledamo u istoriju i generalno sagledamo devedesete godine prošlog veka, obrve su bile izuzetno tanke i kratile su obrve što više. Neuredne obrve očarale su devojke onog tretnuka kada su na scenu stupili novi modni principi koji ne samo da su promenili vreme nego i shvatanje lepote uopšte. Divlji izgled pokrenuo je novu priču oko nošenja obrva i postale su opsesija mnogih žena.

Zašto obrve ne rastu i šta treba izbegavati?

Guste, tamne, pomalo neuredne obrve očarale su čitavu manekensku industriju. Njen relativno divlji look pokrenuo je čitavu lavinu i nošenje “novih” obrva postalo je prva opsesija mnogih žena.Pogrešno održavanje, stanjivanje i pravljenje oblika koji vama ne stoji – neka bude prošlost. Povećanom upotrebom krema i drugih preparata otežavaju rast jer su dlake na obrvama mekše i nežnije u odnosu na dlake na kosi. Redovno čupajte, ali ipak ne prečesto
S obzirom na to da nemaju vremena, neke žene obrve čupaju preretko, recimo jednom mesečno pa dolaze do problema jer im se potpuno gubi oblik koji su imale, a druge pak čupaju obrve svaki dan i tako dolazi do prečupavanja, odnosno onih ružnih pretankih obrva. Održavanje obrva nije svakodnevna aktivnost i nema smisla da to radite na brzaka. Kada imate 10-15 minuta vremena, sedite pored prozora i počupajte obrve koje su vam van vašeg oblika. Ako vam se oblik izgubio, kroz nekoliko jednostavnih koraka ponovno ga uspostavite.

Saznajte kako da imate savršene obrve