+381607237853 akademija.purity@gmail.com

VEŽBE KOJE MOŽETE DA URADITE NA POSLU

Vežbe koje možete da uradite na poslu

Sa posla se obično vraćamo umorni i gladni, pa ne možemo da vežbamo odmah kada dođemo kući, nego bismo najpre da se odmorimo i jedemo, a vežbanje kasnije uveče nije preporučljivo. Ne morate se terati da vežbate nakon posla, jer možete da vežbate i na radnom mestu, tako što ćete napraviti par kratkih predaha da uradite vežbe koje nisu previše zahtevne, a učiniće da se osećate bolje. Evo kako:

1) ISTEZANJE NOGU ISPOD STOLA

Dok sedite u kancelariji, radite istezanje nogu. Podižite donji deo nogu od poda dok ne ispravite noge u kolenu i dok ne osetite kontrakciju mišića. Ponavljajte koliko god puta možete.

2) DIZANJE

Ako čekate u redu za fotokopiranje, nemojte samo da stojite, nego se uspinjite na nožne prste. Ako niko ne gleda, uradite 30 ponavljanja – podignite pete i stojte na prstima, pa spustite i tako 30 puta. Ako vas neko posmatra, podignite se na prste i ostanite tako što duže možete.

3) TRBUŠNJACI

Dok kucate na kompjuteru, ispravite leđa i podižite kolena u vis, držite ih nekoliko sekundi, pa ih spustite. Takođe ponovite više puta.

4) OKRETANJE

Za ovo vam je potrebna stolica koja može da se okreće i prazna kancelarija. Počnite sa gore pomenutim trbušnjacima i nakon što ih završite, zavrtite se nogama. Ponovite koliko god puta možete. Ova vežba je i zabavna.

5) PROMENITE SPRAT

Umesto da idete u toalet na istom spratu, popnite se na gornji ili se spustite na donji sprat stepenicama. Odete li nekoliko puta u toku dana u toalet stepenicama, sagorećete i do 100 kalorija.

6) VUČENJE

Stavite ruke na  kolena i naslonite jedan dlan na drugi, a onda zakačite prste jedne ruke za prste druge i vucite što jače možete u levo i u desno. Odmorite, pa ponovite. Tako vežbate tricepse, bicepse i grudne mišiće.

7) GURANJE

Stavite ruke na noge i preklopite ih kao za molitvu, a onda ih gurajte – desnu levom i levu desnom. Tako vežbate tricepse, bicepse i grudne mišiće.

8) STO KAO TEG

Stavite ruke ispod stola, naslonite dlanove na njega odozdo i gurajte ga ka gore. Ili stavite dlanove odozdo i gurajte dole.

9) MIŠIĆI GLUTEUSA

Dok sedite u stolici, zatežite mišiće gluteusa. Dugo ih držite zategnute, pa onda opustite naglo. Ako neko sedi u blizini, duže držite mišiće zategnutim.

10) AKTIVNI NA PAUZI

Na pauzi za ručak prošetajte po kraju umesto da sedite, pa tek u poslednjih pola sata uzmite da ručate.

 

 

 

SVE O CERVIKALNOM SINDROMU - osmi čas kursa masaže drugi nivo

vežbe koje

vidi ovde

KURS ZA PERSONALNOG TRENERA

vežbe koje

VIDI OVDE