+381607237853 akademija.purity@gmail.com

VACUM BODY 65

VACUM BODY 65

Šta je tačno vakuum masaža?

Za razliku od drugih vidova masiranja, ova metoda ne podrazumeva pritiskanje celulita, već na neki način njegovo izvlačanje na površinu.

Terapija celulita vakumom može se obavljati specijalnim aparatima u kozmetičkim salonima. Tada se radi o LPG tretmanu. Međutim, postoje i ručni masažeri sa vakumom i vakum čašice koje su praktične, jednostavne i sa kojima je moguće raditi masažu i kod kuće.

Pre svega, da vidimo u čemu je poenta vakuumskog tretmana i zašto je delotvoran protiv celulita?

Otprilike, poenta je u samom uzroku. Celulit nije samo posledica gojaznosti i imaju ga i žene koje nemaju višak masnih naslaga. Možemo reći da je kod njih tada problem u deformisanoj strukturi potkožnog vezivnog tkiva. To se najčešće dešava usled loše cirkulacije, a za to je krivac neaktivan stil života i previše sedenja (otuda najviše celulita na butinama i zadnjici). Drugi razlog za ovu deformaciju jeste ishrana i gomilanje masnih naslaga i toksina

Već smo rekli da je celulit često problem zastoja cirkulacije (kako krvi, tako i limfe). Usled toga, koža na površini ne prima dovoljno hranjivih materija i postaje manje elastična. Isto tako, limfni sistem ne ostranjuje na najbolji način toksine i otpad koji su se zadržali u telu. Uloga vakuum masaže za celulit postaje jasna – ona podstiče rad limfnog sistema i vertikalnu cirkulaciju i to dovodi do bolje prokrvljenosti ovih delova tela. Vezivno tkivo tada postaje elastičnije, koža tonirana i zategnutija. Adipociti i klasteri se oštećuju, raspadaju i njihova eliminacija postaje konačno izvodljiva!

Inače, ovaj tip terapije vakumom nije ništa novo, samo je nova njegova primena u borbi sa celulitom. Naime, hidžama ili terapija vakumom poznata je u istočnjačkoj medicini vekovima, ali se primenjuje na drugi način. Najčešće se staklene posudice koje stvaraju vakum stavljaju na leđa i zagrevaju kako bi uvukle kožu. Na tim mestima ostaju kasnije okrugli pečati (slično kao kada vam neko napravi šljivu na vratu). Boja tih tragova na koži govori mnogo o samom stanju organzma. Svetlo crvena boja ukazuje na zdravu cirkluaciju, dok tamna ljubičasta ili modra ukazuju na stagnaciju limfe i krvotoka. Ove modrice nestaju posle par nedelja.

Vakum kese za celulit

Kada se govori o vakum kesama za celulit, onda je reč o hit tretmanu koji se naziva Vacuum body 65. Tretman je modernizovana verzija folije za mršavljenje. Ovakav vakuum tretman celulita daje super rezultate koji su vidljivi odmah. Međutim, celokupan tretman je malo skuplji i uglavnom se radi profesionalno u salonima i nije jednostavan za primenu kod kuće.

Kako funkcioniše Vakum body 65?

Sam tretman sastoji se od anticelulit gela, anticelulit ulja i vakum kesa za mršavljenje. Traje oko sat vremena. Započinje merenjem obima tela (onih problematičnih delova gde ima najviše sala i na koje se cilja tretmanom) i merenjem telesne težine. Nakon toga se nanosi krema za celulit i telo se pakuje i vakuum kese iz kojih se izvlači vazduh. Ovako ostajete umotani 45 minuta. Nakon toga radi se masaža anticelulit uljem. Rezultati su fantastični, ali ne i večni! Za trajno rešenje, trebaju vam neke trajne promene. Ovde se zapravo najviše podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma.

 

NAUČITE TEHNIKE ZA OČUVANJE ZDRAVLJA I VITALNOSTI TELA - POSTANITE WELLNESS I SPA TERAPEUT

VIDI OVDE

HIPERTONUS - MASAŽA KOJA LEČI POSLEDICE NAKUPLJENOG STRESA U TELU

PROČITAJ OVDE