Select Page

Upoznajte uži stručni tim Akademije Purity

Uži stručni tim akademije Purity sastavljen je od velikih profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom u obrazovanju kadrova u oblasti estetike i kozmetologije kao i mladih stručnih kadrova. Svaki član tima, uspeo je da doprinese svojim idejama i kvalitetom poznavanja stručne materije činjenici, da je za samo tri godine, Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity postala lider u obrazovanju kadrova u regionu.

Pored velikih projekata koje je akademija iznela, napominjemo i to da je ovaj tim upravo zaslužan za akreditaciju akademskih kurseva Akademije za estetiku i kozmetologiju Purity  od strane Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije, čime se svakako ponosimo.

Posvećenost u radu, ljubav prema ljudima, estetici i kozmetici, uopšte dobar i vedar duh koji nas vodi put uspeha, ostavili su dubok trag u Srbiji i regionu u smislu podizanja kvaliteta poznavanja estetike i kozmetologije i makeup umetnosti. Osim toga, uspeli smo da mnogima promenimo život na bolje i pomognemo im da ostvare svoje snove.

Transparentnost u radu, savremeni izraelsko američki sistem nastave, inovacije i trendovi, postavljanje trendova i osmišljavanje inovacija su samo neki od kvaliteta Akademije za estetiku i kozmetologiju Purity čiju srž upravo predstavlja uži stručni tim.

Uži stručni tim čine Prof dr Momčilo Matić, Prof. dr Željko Stanojević, Prof. mr Lidija Nikolić, Prof. mr Ivana Stanojević, Prof. Ivana Kovačević, Prof. Lejla Biševac, Dragana Stevanović, Ana Franić, Zoran Nešić, Stefan Stefanović, dm Dragana Levaja, Prof. Dragoljub Jeremić, dm Vesna Rakić, dm Jelena Marjanović i dm Magdalena Kozačenkov.

 

 UPOZNAJTE AKADEMIJU ZA ESTETIKU I KOZMETOLOGIJU PURITY

Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity je predstavnica York Univerziteta i Fakulteta za medicinsku kozmetiku za Evropu. Pored dvogodišnjih i trogodišnjih visokih studija, estetike i kozmetologije, makeup umetnosti i wellness i spa terapija, Akademija Purity nudi preko 50 stručnih obuka.  Za svoje obuke Akademija Purity izdaje sertifikate koji garantuju strucnost i priznati su na teritoriji Srbije rešenjem Ministarstva prosvete broj 1388/15 ali imaju i medjunarodnu priznatost od IAO te važe u svakoj zemlji.  Za završene visoke studije  estetike i kozmetologije, makeup umetnosti i wellness i spa terapija, kandidati stiču bachelor trogodišnje fakultetske diplome od prestižnog američkog York Univerziteta i izraelskog fakulteta za medicinsku kozmetiku, Tel Aviv.

Savremeno društvo ima potrebu za sve većim brojem novih zanimanja, što predstavlja ozbiljan izazov za obrazovni sistem. Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity” u Beogradu je spremna da odgovori na te izazove. Spajajući koncept savremenog, američkog sistema obrazovanja i tradicije, izraelske stručnosti, nudi obrazovanje za najtraženija zanimanja iz oblasti nege lepote i estetike.

Zamislite da umesto u biblioteci za svoju buduću profesiju učite u kozmetičkom salonu, spa ili fitness centru, ili na Beogradskoj nedelji mode, na snimanjima domaćih filmova, serija i muzičkih spotova. Zamislite da uz samo najneophodnije teorijsko znanje, učite praktično, i to samo ono što će vam trebati za rad u Vašoj profesiji. Ili prestanite da zamišljate i upišite studije za: Estetičara/kozmetičara, Make Up umetnika, Wellness i Spa terapeuta, Asistenta u javnom sektoru – stilistu. Treba znati školovano negovati ženu. A na sajtu www.kozmetika.edu.rs, možete videti kako Akademija za estetiku i kozmetologiju, uči studente da budu afirmisane i školovane kozmetičarke u današnjici koja vapi baš za ovim zanimanjima koja preplivavaju tržište, možda se neko ne slaže sa tim, ali tako je. Iako kažu, kriza je, žene se i dalje veoma predano sređuju, jer je tržište takvo postalo pogotovo u Srbiji, gde se devojke za razgovor za posao spremaju u kozmetičkom salonu ili teretani, a ne kao nekad – u biblioteci. Ako je već tako, dobro je da postoji nešto što izbacuje školovane estetičare, kozmetologe i pravi jednu dobru ciljnu grupu mladih novih zanatlija na jedan savremen i obrazovan način. Stičete zvanje u profesijama, koje će uvek biti tražene i dobro plaćene, i sa kojima nikada nećete morati da tražite posao, jer će posao biti u Vašim rukama. Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity”, osim obrazovanja nudi i mogućnosti zapošljavanja u zemlji i inostranstvu, i posreduje izmedju svojih svršenih studenata i poslodavaca na tržištu rada, pronalazeći posao svakome ko želi da se zaposli nakon studija. Akademija takođe pomaže svakom svršenom studentu u započinjanju sopstvenog posla. Ako želite da se profesionalno bavite lepotom i estetikom, i želite zanimanje koje će uvek biti traženo i dobro plaćeno, požurite, upis na sve smerove studija traje do 30.06.2014. I možete na Facebook stranici dobiti dodatne informacije https://www.facebook.com/estetikaikozmetologija?fref=ts, kao i na profile: https://www.facebook.com/akademijapurity.zvanicniprofil?fref=ts. Fakultetu dramskih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu kompletnu make up podršku vodi Akademija za estetiku i kozmetologiju “Purity” na osnovu potpisanog bilateralnog protokola o saradnji. Studenti sa smera Make up artist i profesori koji vode ovaj smer, daju na ovaj način podršku razvoju dramske umetnosti u Srbiji. U planu je snimanje desetak filmova, oko 30 kraćih filmova i rad na 10 pozorišnih predstava. Akademija će u ove svrhe koristiti NYX profesionalnu dekorativnu kozmetiku koja se inače koristi i u Holivudu, obzirom da se pokazala kao najkvalitetnija šminka za film i scenu.
Dvadeset elemenata nege lepote učiniće vas najkonkuretnijim stručnjakom u Vašoj geografskoj regiji. Spojem medicine, umetnosti, zanata i mnoštva praktične nastave koju Akademija obezbedjuje, bićete sigurni u sebe i svoje znanje, vladaćete tržištem. Bavićete se lepim zanimanjem, bićete okruženi lepotom i pozitivnim ljudima, što će Vam pomoći da vrlo brzo ostvarite odličnu poslovnu karijeru i zarađujete više od drugih.
Smer estetičar-kozmetičar je najsveobuhvatnije zanimanje u oblasti nege lepote i očuvanja zdravlja. Za ovo zanimanje vlada najveće interesovanje jer kozmetička industrija trenutno zauzima treće mesto po obrtu kapitala u svetu i najisplativije je zanimanje kako za devojke i žene, tako i za muškarce. Danas u Srbiji i u ex jugoslovenskim republikama, gotovo da ne postoje nezaposleni estetičari-kozmetičari. U svetu je potražnja ogromna za ovim zanimanjem. Ovaj smer obuhvata svih dvadeset elemenata nege lepote, što ga apsolutno izdvaja od svih drugih slicnih smerova na studijama u jugoistočnoj Evrope.
Svakog meseca na blogu Akademije izbacuje se dan sa jednom poznatom ličnošću koja dobija potpun ugođaj i sređivanje na samoj Akademiji: spa, relax, šminkanje, friziranje, fotoshooting.
Akademski kurs filmske šminke i specijalnih efekata je napredni kurs na studijama na smeru Make Up Artist koji se već 5 godina izučava na Akademiji za estetiku i kozmetologiju “Purity”, a profesionalci sa potrebnim predznanjem ga mogu pohađati i zasebno, u okviru usavršavanja za profesionalne šminkere. Filmska šminka se koristi različitim metodama Make Up-a i specijalnih efekata kako bi stvorila iluziju ili dočarala povrede, oboljenja ili deformitete, ili čitavu masku kako bi postarila glumca, izmenila mu polne karakteristike ili mu dala drugi lik.
Akademski kurs filmske šminke sastoji se od 52 časa. Svim polaznicima akademskog kursa Fimska šminka i specijalni efekti, daje se prilika da rade praksu u nekim od najznačajnijih projekata u filmskoj i televizijskoj produkciji. Saradnja sa producentskim kućama Emotion i In Production, ali i sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, omogućila polaznicima Akademije “Purity” da u portfolio, još tokom školovanja, upišu projekte kao što su serija “Otvorena vrata”, “Urgentni centar”, “Mitići”, “Srce u anesteziji” itd. Nastavu filmske šminke i specijalnih efekata drži prof. Dragoljub Jeremić, poznat po radu na filmovima Nebska udica i Čarlston za Ognjenku, ali i mnogim pozorišnim predstavama u skoro svim beogradskim pozorištima.
Iza kvaliteta svakog akademskog kursa Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na međunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje Bachelor diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije na smeru Make up artist, kurs će biti priznat kao položen ispit i umanjiće se školarina u vrednosti ovog kursa. Akademski kurs scenske šminke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” je napredni kurs za profesionalne šminkere, na smeru studija Make Up Artist. Namenjen svima koji žele karijeru šminkera u oblasti mode, televizije, pozorišta i scenskih umetnosti generalno, ali i onima kojima je potrebna savršena scenska šminka: pevačima, glumcima, plesačima, TV voditeljima i prezenterima, klizačima itd. Materijal za rad je obezbeđen, a svaki polaznik naših kurseva ostvaruje popust na kupovinu šminke, četkica, kofera i svega potrebnog za uspešan budući rad, kupovnom preko Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity”.
Studenti i profesori Akademije “Purity”, učestvovali su nedavno kao make up i styling podrška za humanitarnu modnu reviju, koju tradicionalno organizuje ambasada Malezije u Beogradu, radili kompletnu makeup i hairdressing podršku za Pinkove zvezde i zvezdice, za izbor za miss Srbije i Hello nagradu i mnoge druge televizijske i javne formate i skupove. Američki stručni časopis “Makeup magasine” svrstao je Akademiju za estetiku i kozmetologiju Purity medju deset najboljih škola za makeup na svetu.
Ukoliko ste i vi zainteresovani za saradnju sa Akademijom za estetiku i kozmetologiju “Purity” možete pozvati broj011/2420337