Select Page

OKLAGIJE ZA MASAŽU

Oklagije za masažu

Ova masaža je specifična po opremi, jer se u ovom slučaju koriste oklagije za masažu. Iako možete naći veće setove ( sa 20 oklagija)  i one manje, pribor koji se najčešće koristi podrazumeva sledeće:

– Rebrasta oklagija

– Oklagija sa kockicama

– Švedske posude za sukciju

-Tabla za konturisanje

Evo i ukratko kako se koriste :

1. korak

Pre svega, važno je  nanošenje ulja za masažu. Masiranje na suvoj koži bilo bi bolno i da se radi prstima, a kamoli oklagijama koje imaju brazde, neravnine, izbočine i slično. Ako oprema ne bi klizila po površini kože, moglo bi doći i do povreda koje su ozbiljije od modrica.

Nanošenjem ulja protiv celulita,  laganim pokretima rukama priprema se telo za masažu i podstiče cirkulacija. Kada je celulit u pitanju, najbolje je izabrati neko prirodno ulje koje deluje razarajuće na masne naslage. U te svrhe, pročitajte kako se koristi bršljan protiv celulita.

2. korak

Masaža neravnom, rebrastom oklagijom je obično početak tretmana.

Pokreti su uvek u jednom pravcu i kreću se ka limfnim čvorovima odnosno idu u pravcu protoka limfe i to je jako važno.

Drugim rečima, ako se radi masaža butina i nogu, odnosno doneg dela tela, onda se radi pokretima naviše. Ukoliko se radi masaža gornjeg dela tela, ide se pokretima na niže. Ima više različitih vrsta ovih oklagija. Šire i uže (namenjne recimo za ruke i manje površine tela), sa većim ili manjim neravninama, od onih sličnih bodljama pa do skoro potpuno glatkih.

Ovom oklagijom  radi se zagrevanje i priprema masnih naslaga za žešći napad na njih.

3. korak

Masaža oklagijom sa kockicama  namenjena je za razbijanje tvrdokornih masnih naslaga i krupnog celulita. Posebno se koristi tamo gde su masne naslage u velikim količinama – za celulit na zadnjici (kada je cilj tretmana i oblikovanje zadnjice), butinama i eventualno na stomaku. Ova oklagija deluje kao najbolnija, ali zatim se i primenjuje na delovima tela gde se bol najmanje oseća.

4. korak

Masaža švedskim šoljama  koristi se za dubinsku masažu. Ove drvene šolje mogu biti sa rolerom u sredini ili bez i kao što i sam naziv kaže – to nisu oklagije! Manje su i mogu se koristiti dve istovremeno ( u svakoj ruci po jedna) . Deluju tako što stvaraju vakum na tretiranom području. Njihovom upotrebom utiče se na dublje slojeve masnih naslaga koji se ovako vakumiranjem izvlače na površinu i rolerom razbijaju. Ovo je jedna vrsta vakum masaže protiv celulita! Za vodeni celulit neće biti potrebne koliko za neki tvrdokorniji u uporniji oblik celulita.

5. korak

Ovo je uglavnom završni potez u maderoterapiji. Tabla za konturisanje je jedna drvena daska, specifičnog oblika, namenjana za oblikovanje kontura. Veća udubljenja na tabli namenjena su obikovanju većih delova tela (recimo zadnjice), a manja udubljenja namenjena su konturisanju užih delova tela (recimo nadlaktice, podbradak, lice) . Ovaj deo opreme za maderoterapiju ima za cilj da razbijene masne naslage potera prema digestivnom traktu i tako ubrza njihovo izbacivanje iz organizma. Zato je opet važno da pokreti budu pravilno usmereni – kada su donji delovi tela, onda na više i obrnuto. Ove table mogu se naći u razčiitim oblicima i veličinama.

Ovo je samo osnova. Dobar terapeut po potrebi će primeniti i druge oklagije, a sve u zavisnosti od stadijuma celulita koji pokušava da eliminiše!

 

POGLEDAJTE VIŠE O NEŽELJENIM DEJSTVIMA PREPARATA U KOZMETICI

dejtsva kozmetičkih preparata

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kurs mezoterapije