Select Page

KAKO UKLONITI KAPILARE NA NOGAMA?

Kako ukloniti kapilare na nogama?

Kako ukloniti kapilare na nogama na najprirodniji način?

Unosite više Vitamina C i K

Voće i povrće kao što su spanać, citrusno voće, karfiol i klice su veoma bogati vitaminima C i K, koji mogu pomoći da smanjite rizik od dobijanja popucalih kapilara. Takodje možete koristiti i neki suplement kako biste uneli ove vitamine, ali mi uvek preporučujemo prirodne izvore kao mnogo bolje rešenje. Takođe, zapamtite da najviše vitamina dobijate iz svežih namirnica, dugim kuvanjem se gubi znatan procenat sadržaja vitamina iz voća i povrća.

Vitamin E pomaže da nestanu vidljivi kapilari na nogama

Ulje sa vitaminom E može se koristiti kao prirodni lek za tretman ispucalih kapilara. Redovnim nanošenjem ovog ulja, negujete kožu, ali i štite i regenerišete oštećene krvne sudove. Takođe vitamin E možete unositi i kao suplement.

Sok od limuna je prirodni lek za uklanjanje kapilara

Limunov sok sadrži mnogo Vitamina C i ima prirodni efekat izbeljivanja, tako da ako ga nanosite direktno na problematično područje, možete uticati na to koliko se vide prošireni kapilari na nogama. Možete pokušati i da dodate limunov sok u losion za telo koji ćete redovno nanositi na noge, kako biste izbledeli kapilare, ojačali zid krvnih sudova i smanjili crvenilo.

Sok od grožđa kao prirodan lek za paučinaste kapilare

Ekstrakt soka od grožđa se pokazao kao odličan lek za uklanjanje vidljivih kapilara na nogama. Jednostavno nanesite sok na kožu gde su popucali kapilari i redovnim nanošenjem ćete dovesti do nestajanja.

Pravilno negujte kožu i sprečićete pucanje kapilara na nogama

Štitite kožu od Sunca i vetra, održavajte je hidriranom, i štitite je od naglih promena temperature. Nemojte jako trljati kožu pri tuširanju, jer tako možete doprineti pucanju kapilara. Takođe izbegavajte korišćenje vrele vode za kupanje i tuširanje. Koristite mlaku, ako možete izdržati čak i hladnu vodu, jer ona sužava krve sudove, i blagotvorno utiče na zdravlje organizma.

Korišćenje kreme za sunčanje

Vrelina Sunca može izazvati oštećenje kože. Krema za sunčanje neće samo sprečiti pucanje kapilara na nogama, već i negovati vašu prirodnu lepotu kože. UV zraci imaju snažan efekat na vašu kožu i mogu oštetiti zid ćelija vaše kože.

Menjajte loše navike i sitni kapilari na nogama vas neće ugrožavati

Vodeći zdrav život možete izbeći da vam se pojave popucali kapilari na nogama. Pušenje ima oksidaciono dejstvo na ćelije, što slabi i oštećuje krvne sudove. Izbegavajte pušenje, kako biste sprečili propadanje vaskularnog sistema, samim tim sprečićete ove nepoželjne promene na koži. Konzumiranje alkohola širi krvne sudove i dovodi do formiranja paučinastih vena. Hroničan unos alkohola dovodi do oštećenja jetre što dovodi do još jače pojave ispucalih kapilara.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

POGLEDAJTE VIŠE O ZABLUDAMA O CELULITU

potpuni nestanak celulita