Select Page

UKLANJANJE STRIJA - MEZOTERAPIJA I LASERSKI TRETMAN

MEZOTERAPIJA – uklanjanje strija na predelu stomaka u kombinaciji sa laseroterapijom. Predstavlja granu medicinske kozmetike. Ova oblast se izučava na trećoj godini smera estetičar kozmetičar. 

Tretman strija mezopenom u kombinaciji sa koktelom za regeneraciju kože i faktorom rasta.
Prvi rezultati vidljivi su već nakon druge nedelje, maksimalan rezultat vidi se nakon 28 do 30 dana u skladom u sa prirodnom regeneracijom kože.
Biostimulativnim laserom podstičemo prirodnu regeneraciju kože i ubrzavamo zarastanje samih strija i njihovo otklanjanje.
Potrebno je uraditi jedan tretman mezopenom i dva do tri laserska tretmana.
Po isteku tri meseca, preporučuje se ponavljanje tretmana da bismo postigli maksimalan efekat i trajno otklonili strije.
Šta su strije?
Strije predstavljaju linearne, crtaste atrofije kože. Češće se javljaju kod osoba ženskog pola. Oko 60-70% devojčica i 40-50% dečaka upubertetu dobija strije, kao i 70-90% trudnica (latstriae gravidarum) i to najčešće tokom šestog meseca trudnoće.
Strije nastaju na mestima gde se koža najviše rasteže,najviše kod pretilih osoba prilikom prebrzog rastezanja kože ali pored rastezanja kao mehaničkog faktora značajno mesto u etiologiji imaju hormoni glukokortikoidi. Njihova koncentracija u krvi je povišena tokom puberteta i trudnoće ili u patološkim stanjima poput Kušingovog sindroma. Ovi hormoni blokiraju sintezu kolagena u fibroblastima i epidermalnu proliferaciju.
Klinička slika se menja tokom vremena. U početku su to crveno-ljubičasti linearni areali atrofične kože širine nekoliko milimetara i različite dužine, paralelno raspoređeni i to simetrično. Vremenom postaju žućkasto-ljubičasti i na kraju sedefasti. Strije koje nastaju u pubertetu su obično u predelu nadlaktica, krsnoj (lumbosakralnoj) regiji i iznad kolena. Kod devojaka se mogu javiti i na dojkama. U trudnoći se najčešće javljaju na trbuhu, bedrima i dojkama. U endokrinim poremećajima mogu nastati na trbuhu, zadnjici i butinama.

FOTOGRAFIJE KLIJENTA PRE TRETMANA

FOTOGRAFIJE TRETIRANE REGIJE NAKON PRVOG TRETMANA

IZGLED TRETIRANIH REGIJA NAKON TREĆEG TRETMANA