Select Page

PRIJAVITE SE NA SEMINAR POZIVOM NA BROJ

Uklanjanje bradavica savremenim američkim kozmetičkim metodama

Savremeni američki sistem kozmetičkog uklanjanja bradavica termokauterom, obuku vrši Akademija Purity

Na naše tržište estetike, kozmetike i kozmetologije, Akademija Purity, kao vodeća ustanova u ovom delu Evrope, uvela je novi američki sistem kozmetičkog uklanjanja bradavica termokauterom Accu-Temp, Low Temp Cautery 8441000.

Ovaj savremeni sistem je takav da radi po sistemu niske temperature bez oštećenja okolnog tkiva . Za razliku od tečnog azota i drugih agresivnih metoda koji oštećuju okolno tkivo, izazivaju bol i neugodan osećaj, sa stvaranjem rane, te se mora proći i proces zarastanja,  LOW-TEMP kauter ima veoma preciznu glavu kautera, koja otklanja bradavicu bez oštećenja okolnog tkiva, potpuno bezbolno.

LOW-TEMP kauter namenjen je profesionalnim kozmetičarima. Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity organizuje seminare i obuke za rad sa LOW-TEMP kauterom, jednom mesečno za dermatologe i kozmetičare. Više informacija o terminima seminara (u cenu seminara je uključen i aparat), možete dobiti telefonom na broj 011-242-0337

Uklanjanje bradavica je bezbolno i danas potrebno gotovo svakoj osobi.

15241_743221872436058_727276253024660157_n

10417561_743221135769465_6721482034032367194_n

KAKO NASTAJU BRADAVICE

Mogu se pojaviti bilo gde tako da se javljaju: bradavice na licu, oko usana, nosa, na čelu i kosmatom delu glave, ali najčešće nastaju bradavice na rukama, naročito su česte kod dece. Do infekcije može doći na bazenima i javnim plažama,seksualnim putem, korišćenjem predmeta koje su dolazile u dodir sa zaraženom osobom – peškira, obuće, toaleta, kupatila… Budući da su bradavice uzrokovane virusnom infekcijom, organizam s vremenom razvija otpornost pa usled delovanja imunološkog sistema često spontano nestaju, ali ukoliko se to ne desi, potrebno ih je lečiti.

VRSTE BRADAVICA

  • Obične bradavice (Verrucae vulgares), najčešće se javljaju na laktovima, prstima,kolenima ili bradavice na tabanima. Mogu nastati i ispod nokta i tada su izrazito bolne bradavice na dodir i to i onaj najmanji.Izgledaju kao žuti, smeđi ili sivo – crni čvorovi čija veličina varira od nekoliko milimetara do centimetra, ali dešava se da budu i veće.Na tabanima se javlja posebna vrsta bradavica (Verrucae plantares), uzrokujući bol pri kretanju.
  • Mladalačke bradavice (Verrucae planae juveniles) su ravne i glatke, žuto-smeđe bolje i malo uzdignute iznad nivoa kože, a najčešće se javljaju kao bradavice na rukama i licu. Takozvane filiformne veruke – končaste bradavice– uske su i dugačke, a najčešće se javljaju na očnim kapcima, vratu i usnama.
  • Genitalne bradavice ili kondilomi (Condilomata acuminata) formiraju se na anogenitalnoj sluznici, a virus se prenosi polnim putem. Izdužene su, meke i imaju neravnu površinu, često i peteljku. Na HPV bradavice žene su posebno osetljive i ugrožene.

LECENJE  I UKLANJANJE BRADAVICA 

Lečenje bradavica prvenstveno zavisi od vrste i mesta na kojem su nastale, kao i od toga koliko je vremena prošlo od njihovog formiranja. Metode kojima se uklanjaju uključuju krioterapiju (zamrzavanje bradavica), elektrokoagulaciju i ekskohleaciju, uklanjanje bradavica laserom , hirurško,kao i uklanjanje bradavica radiotalasima. Manje agresivni tretmani, koji ne ostavljaju ožiljke na koži jesu keratolitici (salicilna i lakticna kiselina) i kaustici (trihlorosirćetna kiselina, tretinon, podofilin).