Select Page

Tretmani za muškarce

Tretmani za muškarce

U dvadesetom veku smo mogli da obratimo pažnju na pojavu sve većeg broja muškaraca-klijenata u kozmetičkim salonima. Sve više muškaraca prevazilazi stid i predrasude, da su kozmetički saloni i kozmetička nega , namenjene samo ženama.

Mnoge kozmetičke kuće imaju liniju proizvoda za muškarce, uključujući i proizvode za ulepšavanje tela i lica. Među njima se nalaze: parfemi, dezodoransi, sapuni, kreme, proizvodi za kosu i još toga. Istraživanje pokazuje da se od 1995.god, prodaja kozmetičkih proizvoda za muškarce povećava za 10% svake godine.

Među muškim klijentima koji dolaze u kozmetičke salone, sešćemo studente, vojnike i mlađe muškarce koji pate od akni i masne kože, muškarce različitih dobi koji žele da neguju i održavaju svoju kožu, uspore brzinu starenja kože i jednostavno izgledaju dobro, a postoje i muškarci zainteresovani za različite tretmane, kao što su uklanjanje dlaka, pedikir itd.

Većina muškaraca na kozmetičke tretmane dolazi posle preporuke od majke, žene ili devojke, komšinice, prijatelja. Neki dolaze i kada vide oglas. Takođe raste svest i kod mladoženja i možete da ponudite specijalne tretmane za mladoženju kao što to činite za mladu. U principu nema mnogo razlike u tretmanu lica za muškarce u odnosu na tretmane za žene. Kao i žena, muškarac će očekivati efikasan, koristan i ugodan, pouzdan tretman.

Muškarci generalno imaju deblju kožu u odnosu na kožu kod žena, manje osetljivu takođe. Razlog tome je dejstvo muškog polnog hormona – testosterona koji utiče na aktivnost lojnih žlezda i debljinu tkiva kože. Sa starenjem se snižava nivo testosterona i razlike se smanjuju. Mnogi muškarci imaju akne na leđima, tako da treba uvrstiti tretmane leđa na listu tretmana.

 

Budite profesionalac u oblastima kozmetologije

vežba tretmana lica

Raspored časova akademskih kurseva

profesionalna kozmetika