+381607237853 akademija.purity@gmail.com

TRETMAN I NEGA ZA AKNOZNU KOŽU

Tretman i nega za aknoznu kožu

Ovaj tretman smo započeli apšminkovanjem lica – to podrazumeva otklanjanje šminke nežnim mlekom, sapunom i tonikom.

Purity alpha beta piling koji sledi će otkloniti izumrle ćelije na površini kože i omogućiti otvaranje pora.

Termo gel koji nanosimo na kožu zamenjuje klasično korišćenje vapozona pri otvaranju pora. On se dodatno zagreva celuloznom tkaninom i dolazi do otvaranja pora koje nam omogućavaju komedoekspresiju.

Komedoekspresiju vršimo na pustulama – aknama koje su dostigle zrelost za otklanjanje gnojnog sadržaja.

Tretman završavamo umirujućom kremom koja ima efekat hlađenja i smanjenja crvenila.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Akne (latAcne vulgaris) su inflamatorno (upalno, zapaljensko) oboljenje kože, uzrokovano promenama u pilosebacealnoj jedinici (strukturi koja se nalazi u koži i sastoji se iz folikula dlake i njemu pridružene lojne žlezde). Uobičajeno je da se akne nazivaju bubuljice.

Ovo stanje obično nastaje tokom puberteta, i naročito je zastupljeno u populaciji zapadnih zemalja, što se objašnjava većom genetskom predisponiranošću. Akne su pojavni oblik preteranog odziva lojnih žlezdi na uobičajene nivoe muškog hormona testosterona. Kod većine ljudi ovaj prenaglašen odziv nestaje tokom vremena i oko dvadesete godine akne nestaju ili se u najmanjoj meri povlače, bilo delimično bilo privremeno. Međutim, ne postoji način pomoću koga se može pouzdano predvideti koliko dugo vremena će one opstati, i kod nekih osoba one se zadržavaju decenijama, i opstaju u tridesetim i četrdesetim godinama života, pa ponekad i kasnije. Akne pogađaju veliki procenat populacije u nekom od životnih razdoblja.

Sam izraz akne potiče iz netačno preuzetog grčkog izraza άκμή (akme, u smislu osipa kože) koji se sreće u spisima Etiusa Emideusa.