Select Page

Trajna šminka i kontraindikacije trajne šminke

Trajna šminka i kontraindikacije trajne šminke

 

Trajna šminka je kompleksan estetski tretman nastao iz potrebe da se određeni nedostaci na licu nadomeste ili da se postojeće dobre forme  izdefinišu i naglase.

Najčešći razlozi zbog kojih se klijenti javljaju za tretmane su asimetrije obrva, nedostatak samih dlacica u regiji obrva, loša prirodna forma obrva, previše svetle usne bez jasnih kontura, asimetrije gornje i donje usne, ožiljak na usnama, obrvama, previše svetle i retke trepavice koje se rešavaju senčenjem trepavica itd.

Novija industrija permanenta prozvodi aparaturu koja sama kontroliše dubinu unosa pigmenta u kožu, i  uz vešog artistu u radu, tretman se odvija u sloju kože u kome se kroz predviđeno vreme pigment bezbedno i ravnomerno razgrađuje. Ako na sve to još dodamo i zdrave pigmente sa velikom čistoćom onda je jasno da nam nova tehnologija daje izuzetno velike mogućnosti remodeliranja, korigovanja i dopuna kroz određen period, pa će  ovakvim pristupom tretmani na vašem licu uvek izgledati sveže, pedantno i lepo.

U proseku zavisi od tehnike i regije rada, vaša trajna šminka će trajati između jedne I tri godine.Naravno da odstupanja u trajanju postoje u skladu sa stanjem i tipom vaše kože, tako da svi klijenti koji su na određenim hormonskim terapijama imaju kraće vreme trajanja boje u koži. U ovu grupu spadaju i klijenti sa vrlo masnim i problematičnim kožama, kao i klijenti koji se učestalo izlažu sunčanju u solarijumu ili pak često rade tretmane izbeljivanja kože ili bilo kakvoj vrsti drugih agresivnijih tretmana (dermoabrazija, hemijski pilinzi, depiliranje obrva voskom, brijanja obrva). Agresivniji tretmani kože poput ovih skidaju površinski sloj kože pa samim tim skraćuju i vek trajanja  vaše trajne šminke.

Maloletna lica, trudnice, period laktacije, osobe sa urođenim dijabetom (tip2), sva infektivna stanja kože, upalni procesi, autoimuna oboljenja, alergija na latex, sva virusna stanja i stanja sa visokom temperaturom, koža upaljena od sunčanja su kontraindikovana za ovaj tretman.

 

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

šta je kozmetička rejuvenacija

BUDI KAO JASMINA, INFORMIŠI SE O POČETKU KURSA

šta je kozmetička rejuvenacija