Select Page

TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA I COVID 19

TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA I COVID 19

Koronavirusi pripadaju porodici virusa koja se nalazi i u životinjama i kod ljudi. Poznato je da uzrokuju bolesti u rasponu od prehlade do težih bolesti poput respiratornog sindroma na Bliskom Istoku (MERS) i teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS). Novi koronavirus (CoV) je soj koronavirusa koji prethodno nije identifikovan kod ljudi.

Tražeći najefikasnije načine lečenja zaraženih, u vremenu dok vakcina za koronavirus ne postoji, Kinezi su pribegli svojoj tradicionalnoj tehnici lečenja koja se svakodnevno koristi u kineskim bolnicama.

Gotovo svi pacijenti u Kini su, pored običnih lekova, koristili preparate tradicionalne kineske medicine (TKM).

Yu Yanhong, zamenik šefa Nacionalne uprave tradicionalne kineske medicine, rekao je na konferenciji za novinare da se kombinacija tradicionlne kineske medicine i zapadne medicine u lečenju COVID-19 pokazala delotvorno kod ogromnog broja oporavljenih pacijenata.

Tradicionalna kineska medicina kombinuje više metoda, akupunkturu i  biljne mešavine – fitoterapiju kineskim biljkama.

Tradicionalna kineska medicina se primenjuje  preventivno, bez razloga i uzroka bolesti različitog porekla. Kineski lekari navode da su primenjivali ove metode u početnim stadijumima kod obolelih, kao i na samom kraju, pri oporavku ljudi koji su otpušteni sa lečenja i koji više nisu zaraženi.

Najveći broj lekara u Kini, upravo zbog izloženosti i rada sa obolelim pacijentima, konzumira biljne formule i znaju se tačno biljke čija kombinacija se koristi u tu svrhu. Kada neko oboli ili kod oporavka, koriste se sasvim drugačije biljne mešavine.

Tradicionalna kineska medicina ima gotovo 3,000 godina dužu istoriju razvoja, a svaku bolest objašnjava kao disbalans u telu, izražen kroz odnos Ying-a i Yang-a. U lečenju se koriste tehnike poput Tai Chi-ja, akupunkture i tradicionalnih biljnih lekova kako bi se obnovio tok životne energije u telu.

Svakako, treba napomenuti da je izbor u ovoj situaciji kombinacija zapadnih i istočnih pristupa jedino moguća , ali i za buduća stanja i izazove,preventiva je pola zdravlja.

 

PRAVO VREME DA MISLIŠ O SVOJOJ BUDUĆNOSTI JE SADA - upis na trogodišnje studije na tri perspektivna smera: Estetičar - kozmetičar, Make up umetnik ili Wellness i spa terapeut

ISHRANOM DO JAČEG IMUNITETA – iskoristite SJAJAN POPUST OD 50% na upis do 15.05 na kurs Nutricionizam ili BILO KOJI od kurseva u našoj ponudi!