Select Page

Tehnike šminkanja lica- osnovna obuka za profesionalnog šminkera – kako izgleda prvi čas

Obuka Akademije za estetiku i kozmetologiju nije jedinstvena samo zbog znanja i prakse koju Akademija nudi, već i po tome što je bilo koji akademski kurs sa nekog od studijskih smerova moguće upisati pojedinačno, uz priliku da se dobije odredjeni broj bodova za sticanje diplome bachelor York Univerziteta. Kako izgleda prvi čas najčešće pohađanog kursa na Akademiji za estetiku i kozmetologiju “Purity”, kursa Tehnike šminkanja lica, možete pogledati na fotografijama koje slede.

Svi polaznici studija i kurseva na Akademiji za estetiku i kozmetologiju “Purity”, ali i alumni Akademije ističu da je najbitniji element njihove obuke sveobuhvatno znanje i odlične prilike za primenu tog znanja na praktičnoj nastavi. Ni kurs Tehnike šminkanja lica se ne razlikuje po tome. Tako je predmet izučavanja na prvom času ovog kursa, osim nanošenja baze, oblika lica i tehnika korekcije konturisanjem, i stručna kozmetička priprema lica za šminkanje.

Na prvom času kozmetičarka objašnjava polaznicima kakvo lice treba da bude da bi šminka koja se nanosi na njega najbolje izgledala i imala najbolji efekat. Nije tajna da je najbitnija stvar da lice bude čisto, ali koju kozmetiku treba koristiti, a koju ne, kako i kada se ona koristi i zašto je to bitno, polaznicama je objasnila kozmetičarka Suzana Živković. Pored toga, ona je i polaznicama kursa uradila tretman čišćenja lica nanotehnološkom prirodnom kozmetikom “Purity” i dala savete za negu kože svakoj polaznici.

Osim pomenutog, i usko stručnog sadržaja, na akademskom kursu Tehnike šminkanja lica se takodje uče i briga o materijalu i alatu za rad, odnos prema klijentu i profesiji, kao i sve ostale pojedinosti koje obuhvata stručna obuka za profesionalnog šminkera – ističe Ivana Kovačević, Make Up artist i profesorka na predmetu Tehnike šminkanja lica.

Spisak najtraženijih pojedinačnih kurseva, sa oblastima izučavanja, možete pronaći na sledećem linku.