Select Page

Tehnike obrade obrva i trepavica - predmet na smeru estetičar-kozmetičar

Prenosimo vam atmosferu sa predavanja tehnike obrade obrva i trepavica.

Na ovom predmetu se obradjuje japanska metoda iscrtavanja obrva, nadogradnja obrva i nadogradnja 4D trepavica koja je prikazana na slikama.

4D nadogradnja trepavica je popularan vid povećanja dužine i gustine trepavica a zasniva se na principu nanošenja veštačkih dlaka direktno na prirodne tako da izgledaju dugo i gusto bez oštećenja.

Više o studijskom programu estetičar-kozmetičar možete pogledati OVDE

Oči otkrivaju ličnost

Zelene oči imaju znatiželjne osobe. Plave oči otkrivaju atraktivne i osećajne osobe. Smeđe oči imaju razumne, bistre i mudre osobe.

Pogled, boja i oblik očiju mnogo toga otkrivaju o karakteru, ponašanju i osećanjima. Da su “oči ogledalo duše” potvrdili su još pre nove ere grčki filozofi baveći se fiziognomikom, drevnom metodom pomoću koje je moguće otkriti nečiji karakter samo na osnovu crta lica.

Ova veština vremenom je toliko uznapredovala da danas i mnogi psiholzi upravo na osnovu ovog tumačenja mogu da prepoznaju bitne karakteristike ličnosti. A i veći broj istraživanja pokazao je da su upravo oči “ogledalo” ličnosti, istine i laži, razuma i ljubavi, instiktivnosti i volje, i da njihova boja, položaj i oblik otkrivaju mnogo više.

Šta govori boja očiju?

*PLAVE OČI

Otkrivaju atraktivne i osećajne osobe, vrlo strastvene i intuitivne. S druge strane karakteriše ih i staloženost i strpljivost, ali i da retko kada otkrivaju svoja osećanja. Veoma su tolerantne i uzdržane u mnogim konfliktinim situacijama. Večiti su borci za pravdu i buntovnici, spremni da kažu sve što misle bez obzira na posledice. Uživaju u ljubavnim izazovima i površnim životnim užicima. Tamno plave oči ukazuju na proudhovljenost i kreativnost, a svetlo plave na komunikativnost, energičnost, ali i nedostatak samopouzdanja i ljubomoru.

* ZELENE OČI

Osobe sa ovom bojom karakteriše postojanost i hrabrost. Uvek su spremne na sve i retko šta može da ih iznenadi. Veoma su znatiželjne, vole da eksperimentišu, imaju originalne ideje. Ambiciozni su i ponekad ne biraju sredstva kako bi ostvarili cilj, uvek su odlučni u onome što žele. U vezama su verni, ali neretko i ljubomorni. Mada ima i onih koji se ponašaju zavodnički, uživajući u flertu i kratkim vezama. Sukob sa okolinom najčešće nastaje zbog njihove spontane prirode i tvrdoglavosti.

* SMEĐE OČI

Ovu su razumne, bistre i mudre osobe, ne podnose autoritete i često deluju kao da nemaju poštovanja prema drugima. S druge strane veoma su osećajne i energične, uvek kažu ono što misle zbog čega ih i prijatelji, kolege, šefovi najviše i cene. Oni vole da ostave utisak hrabre osobe i vešto kriju svoju nesigurnost. Dobro se snalaze u kriznim situacijama i gotovo uvek imaju rešenje. Koliko su u poslu odgovorni, ozbiljni i smeli, toliko su u krevetu strastveni i skloni eksperimentisanju. Kada upoznaju nekoga treba im vremena da otkriju nešto o sebi, pa u početku deluju pomalo i rezevisano.

 

* CRNE ILI TAMNO SMEĐE OČI

Retke su i zbog toga uvek izazivaju pažnju. Ukazuju na kreativnost, hrabrost, maštovitost, veliku energičnost i ljubav prema životu i umetnosti. Ove osobe su jako izdržljive i posle najtežih životnih udarca stoje uspravno i nasmejano, tako da retko šta može da ih poljulja. Poznate su po veoma čvrstom karakteru i stavovima o kojima pričaju otvoreno i jasno, bez “šminkanja”. Rađaju se kao vođe, znaju kako da usreće partnera, ali su i u ljubavi uvek dominantni. Uvek su prisebni, puni samopouzdanja i dobar oslonac u mnogim teškim situacijama.

POLOŽAJ I OBLIK OČIJU

Mali razmak između očiju – Ove osobe sklone su depresivnom raspoloženju, često izražavaju pesimizam i bezvoljnost, kritične su i prema sebi i prema drugima, veoma su inteligentne, bistre, nezavisne, tvrdoglave i sklone dubljim analizama.

 

Veći razmak između očiju – Karakterističan je za osobe koje zrače energijom i optimizmom. Veoma su sigurne u sebe, poznate su i po dobrom pamćenju i dobroj poslovnoj intuciji, zbog čega često imaju vrlo uspešnu karijeru. Rođeni su da budu šefovi i vođe, sposobni da procene svaku situaciju i jako su spretne u ocenjivanju nečijeg karaktera.

 

Normalan razmak između očiju – Ukazuje na uravnotežene osobe se vrlo jasnim pogledom na svet. Imaju blagu prirodu, inteligentne su, ali uzdržane i nenametljive, zbog čega često ne uspevaju da iskažu i istaknu svoje sposobnosti.

 

Kose oči – Oči iskošene na gore ukazuju na osobe koje ne biraju sredstva kako bi dobile ono što žele. Smele su, nametljive, na prvi pogled deluju opasno, ali umeju da čine i dobra dela. A oči iskošene na dole otkrivaju neodlučne osobe, nedovoljno sigurne u sebe, često se plaše da iznesu neki svoj stav i gotovo da ne znaju da kažu “ne”.

 

Velike oči – Osobe sa krupnim očima karakteriše energičnost, aktivnost i brzina. Ako pogled nije živahan i pomalo je uspavan onda je reč o pasivnijem karakteru, osobama koje su sklone sanjarenju i vrlo često se zanose nerealnim ambicijama.

 

Male oči – Ako su nemirne ukazuju na osećajnu i veoma talentovanu osobu, koja uživa u malim životnim radostima, boemskom životu, često je okrenuta umetnosti i poeziji. Ako pogled nije “živ” i deluje uspavano onda je reč o slabom karakteru i skeptičnoj osobi.