+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju

Kesice ispod očiju kao i podočnjaci pojavljuju se sa godinama i čine da izgledamo stariji nego što zapravo jesmo, a neke osobe čine nesigurnijim nego pojava bora.

Koji su uzroci za pojavu podočnjaka?

Uzrok za pojavu podočnjaka može biti genetska predispozicija, pušenje, loša cirkulacija, loša ishrana, alergijske reakcije ili nepravilni ritam spavanja. Najčešće pojava podočnjaka ne predstavlja znak oboljenja unutrašnjih organa ali je svakako jasan signal da nešto treba preduzeti.

  • Prvi razlog je da kako starimo, tokom godina, popuštaju ligamenti koji drže masno jastuče podočnjaka, zbog čega oni postaju sve upadljiviji.
  • Drugi razlog za formiranje podočnjaka je lagano nestajanje masnog tkiva koje se nalazi ispod njega. Na taj način podočnjak postaje vidljiviji i čini se većim iako je ostao iste veličine.
  • Treći razlog pojave kesica i crnih kolutova ispod očiju jeste poremećaj cirkulacije te regije i naglašenost venskog spleta.

Koje su efikasne metode za uklanjanje tamnih podočnjaka?

1. Tretman hijaluronskom kiselinom

Aplikacija hijaluronske kiseline u predeo ispod očiju i u jagodice može značajno smanjiti umoran izgled lica i veličinu podočnjaka. Trajnost ove intervencije je oko godinu dana a procedura je potpuno bezbedna ukoliko je uradjena profesionalno.

2. Mezoterapija

Mezoterapija može značajno poboljšati boju podočnjaka kao i smanjiti veličinu masne kesice. Obično se rezultat vidi nakon dve sprovedene procedure, a potrebno je uraditi 4 do 6 tretmana tokom isto toliko nedelja.

3. Hemijski piling

Hemijski pilinzi mogu popraviti tonus kože i smanjiti pigmentaciju.

4. Karboksiterapija

Karboksiterapija je trenutno najmoćnija metoda u trajnom popravljanju cirkulacije kože i potkožnog tkiva. Procedura se sastoji iz aplikacije medicinskog gasa u tkivo, nakon čega organizam prirodnim putem donosi veliku količinu kiseonika u regiju koja je tretirana. Rezultat je veoma velika prokrvljenost i bolja oksidacija tkiva tretirane regije tokom najmanje 3 sata nakon procedure. Poboljšanje u izgledu kapaka vidi se odmah nakon prvog tretmana, ali je za postizanje dugotrajnog efekta potrebno tretmane ponavljati tokom 8 nedelja. Procedura nije bolna i kratko traje. Blago crvenilo postoji 20 minuta nakon aplikacije gasa.

 

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

KLIKNI OVDE