Select Page

SUPERMODEL BOJANA KRSMANOVIĆ - Telegrafov editorijal, frizura - polaznici Akademije

Supermodel Bojana Krsmanović

Supermodel Bojana Krsmanović u Telegrafovom modnom editorijalu pred objektivnom Aleksandre Bogićević. Za njenu frizuru su bili zaduženi polaznici Akademije Purity. Upoznajte prelepu Bojanu Krsmanović u kreacijama Maje Krsmanović koje ostavljaju bez daha. Maja Krsmanović završila je Višu tehničko tekstilnu, Visoku tekstilnu strukovnu školu za dizajn, tehnologiju i menadžment, kao i Specijalističke strukovne studije iz modnog menadžmenta.

Svoj modni brend nazvala je „Mystical by Maja Krsmanovic“, a inspiraciju za svoje kostime, nakit i aksesoare pronalazi u periodu od kasnog Srednjeg veka, preko Renesanse, Baroka, Rokokoa pa sve do početka 19. veka. 

Što se tiče aksesoara, akcenat je odlučila da stavi na čokere/kolire koji mogu biti nošeni uz razne odevne kombinacije, počev od najjednostavnije bele majice za svaki dan, preko košulja koje su za poslovne prilike, sve do atraktivnih večernjih kombinacija poput haljina.

Takođe, čokeri  se mogu kombinovati narukvicama, koje su takođe od tekstila, kao što su čipka, saten, pliš, ukrasene perlicama i cirkonima.

Materijali Maja najčešće koristi su: pamučni saten, čipke raznolikog sirovinskog sastava, brokat, til, mrežica i pliš.

U njenim kolekcijama uglavnom dominira crna boja, a pored nje su joj omiljene petrolej  i siva.

Forme su veoma neuobičajene. Itekako je očigledno da je istorijski kostim transponovan na savremeni. Naravno, prilagođen savremenom dobu. Međutim i povrh toga, kostimi deluju dosta teatralno i „filmski“, što samim tim i pokazuje Majinu želju za bavljenjem filmskim i pozorišnim kostimom.

Zanimljivo je to što su neki odevni predmeti takvih formi – za koje se ne može konkretno reći šta tačno predstavljaju, a to je da npr.  bluza može istovremeno biti i blejzer, mantil istovremeno i haljina, što dodatno čini Majine kostime zanimljivim i kompleksnim.

Ekscentričnost, aristokratija i mistika su „osobine“ kojima njeni odevni predmeti odišu, a to se najbolje vidi u modnom editorijalu.

Fotografije su snimljene u prostoru kluba Majik.

POSTANI PROFESIONALNI FRIZER

kurs za frizera

POSTANI MAKEUP ARTIST

Prvi Oskar Srbije