Select Page

Šta je šimer za lice

Šta je šimer za lice

Ipak, niste baš sigurne o kakvom se proizvodu radi – da li je u pitanju vrsta pudera ili senke, kao ni na koje se delove lica tačno nanosi.
Ako ste ikada čule za šimer, sigurno ste se zapitale koja je uloga tako značajnog proizvoda tokom šminkanja. Korišćenje šimera ima svoja pravila tokom nanošenja.
Šimer je zapravo vrsta senke sa sitnim šljokicama koja koži daje sjaj. Njegova upotreba se preporučuje za večernje izlaske, ali uz pravilnu primenu i odabir nijansi može se nositi i preko dana. Služi za isticanje delova lica i tela.
Obično se nanosi na najisturenije delove – lice: ispod obrva, jagodičnu kost, iznad usana, telo: ključna kost, grudi, ramena.
Kremasti je bolji za normalnu ka suvoj koži, dok su šimeri u prahu dobri za masniju kožu.
Međutim, možete da koristite šimer u prahu iako imate normalnu ili suvu kožu, naročito ako prvo stavite podlogu ili „face primer“ . Šimeri u prahu su zapravo bolji za svetlucaviji izgled, jer je njihova boja intenzivnija.

Šta je šimer za lice i koje teksture postoje?

Ako imate svetlu, skoro porcelansku boju kože, birajte srebrne ili platinaste nijanse.
Ako imate svetlu ka srednje svetloj boji koži, odlučite se za svetlo roze ili zlatne nijanse.
Ako imate tamnu kožu, onda je pravi izbor za vas bronzana nijansa.
Šimer je varljiv, i morate ga testirati na koži, ne samo zbog alergije, već i zbog kvaliteta i količine presijavanja. Trebalo bi lagano da se razmazuje i da ostavlja mekan i jednak sjaj. Ukoliko se lomi na svetlucave delove, ostavite ga i tražite dalje, jer vam ni najskuplje četke neće pomoći pri nanošenju.Ako koristite šimer u prahu, obaveno koristite manju četku.
Ako nanosite šimer ispod obrva, naročito preko dana, odlučite se za neke neutralnije varijate poput vanile, šampanj ili zlatne boje. Bela boja može da bude prejaka za dnevnu šminku.