Select Page

ŠTA JE RADIOTALASNI LIFTING? - metoda zatezanja opuštene kože lica, vrata dekoltea i redukcije finih bora

Šta je radiotalasni lifting?

Želite tretman ali ne znate šta je radiotalasni lifting? Radiotalasni lifting je neinvazivna, veoma efikasna metoda zatezanja opuštene kože lica, vrata dekoltea i redukcije finih bora. Postiže se efekat podmladjivanja tkiva sa potpuno prirodnim izgledom, veoma bezbedno i bezbolno. Može se primenjivati kod svih tipova kože i tokom cele godine, a jedna je od retkih metoda kojom se mogu tretirati područja neposredno oko očiju kao i očni kapci.

Kako deluju radiotalasi?

Mreža kolagenih vlakana u trećem sloju kože, čini njenu najvažniju potporu koja nam daje svežinu i mladalački izgled. Sa godinama, količina kolagena se smanjuje, a koža postaje opuštena i naborana. Najnoviji radiotalasni Pelleve – Ellman sistem emituje radiofrekfenciju, koja zagreva dublje strukture kože. Topotna energija koja se stvara, izaziva trenutnu kontrakciju postojećih kolagenih vlakana i zatezanje kože. Radiotalasima se stimulišu fibroblasti da proizvode novi kolagen tokom vremena. Takodje se podstiče mikrocirkulacija, čime se oslobadja višak tečnosti i toksina iz kože. Rezultat je u potpunosti vidljiv nakon serije od 3 tretmana, a lifting efekat traje oko 6 meseci.

Kako izgleda tretman radiotalasnog liftinga?

Tretman je bezbolan, sa osećajem lakog zagrevanja kože. Nije potrebna anestezija, niti dodatno hladjenje kože. Nakon aplikacije gela, malom sondom se kružnim i radijalnim pokretima prelaze odredjene regije. Procedura traje 30-60 minuta, u zavisnosti od regije koja se tretira. Nema otoka i iritacije, osim lakog crvenila, pa je odmah moguće nastavljanje uobičajenih aktivnosti.

Kada se može koristiti radiotalasni lifting?

Radiotalasni lifting mogu koristiti osobe koje žele neinvazivno podmladjivanje kože, jer se na prirodan način stimuliše proizvodnja kolagena i smanjenje bora. Ova procedura može biti alterntiva i za botoks ili hirurški lifting.

Može se primenjivati za uklanjanje:

  • prvih znakova starenja
  • bora na čelu i licu
  • opuštene kože brade i obraza
  • bora oko usta
  • spuštenih kapaka i kesica oko očiju
  • bora na vratu
  • opuštene kože dekoltea, ruku, stomaka

Koliko je tretmana potrebno?

Prvi rezultati svežije, čvršće i glatke kože se uočavaju odmah nakon tretmana. Potpuni efekti procedure postižu se serijom od 3 tretmana koji se rade u razmaku od po mesec dana. Zbog sinteze novog kolagena poboljšanje u izgledu kože tretiranih regija vidljivo je i 6 meseci nakon tretmana. Savetuje se održavanje postignutih rezultata tretmanima jedan put u 3 do 6 meseci.

Koje su kontraindikacije ili neželjeni efekti?

Tretman trebaju izbegavati osobe tokom trudnoće, osobe sa ugradjenim pejsmejkerom ili oboleli od sistemskih bolesti vezivnog tkiva.

Tretman radiotalasnog liftinga je moguć tokom cele godine i kod svih tipova kože. Radotalasini lifting se može primenjivati 2 nedelje nakon aplikacije botoksa ili hijaluronskih filera. Neželjenih efekata nema, osim lakog crvenila a nakon tretmana se odmah može koristiti šminka.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kako se pravilno čisti lice

POGLEDAJTE KAKO SE PRAVILNO ČISTI LICE

kako se pravilno čisti lice