+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA JE MEDICINSKA MIKROPIGMENTACIJA?

Šta je medicinska mikropigmentacija?

Medicinska mikropigmentacija je tehnika mikropigmentacije koja se radi ukoliko areola i bradavice nisu sačuvane, nema ih ili su nejednake, delimične, ožiljkaste i sl.

MIKROPIGMENTACIJA AREOLE

Nakon mastektomije i rekonstrukcije, dojke oporavlja se volumen, ali ne i areola dojke. To često dovodi do psihičkih problema kod pacijenta. U slučaju kada jedne areole nema,oslanjamo se na zdravu areolu kao referencu za postavljanje parametara boja i oblika: takav način daje najbolji mogući prirodni i simetričan rezultat. U slučaju odsutnosti obe areole, pokušavamo s primenom parametara boja, oblika i drugih pojedinosti najprikladnijih za morfološku karakteristiku klijenta. Kao rezultat dobije se najprirodniji i simetričan izgled. U slučajevima gde sama bradavica nije obnovljena ili je nema, s bojama stvaramo 3D efekt koji u potpunosti daje izgled volumena u bradavici.

Medicinskom mikropigmentacijom, takođe, možemo kamuflirati beličaste ožiljke koji ostaju oko areole. Rak dojke najčešća je zloćudna bolest kod žena, a gotovo svaka osma žena oboljeva od raka dojke. Bolest se često rešava operacijama gde se ili uklanja cela dojka ili samo oštećeno tkivo. No, uz pomoć estetske hirurgije, moguće je povratiti simetriju dojki budući da se zamenjuje koža, tkivo i bradavica na dojki. Zbog toga se rade medicinska mikropigmentacija areole, bradavica i ožiljaka. Reč je o tehnici mikropigmentacije koja se radi ukoliko areola i bradavice nisu sačuvane, nema ih ili su nejednake.

MIKROPIGMENTACIJA VITILIGA

Vitiligo je depigmentacija kože, stečena i sklona širenju. Često se javlja s drugim bolestima, a zahvata podjednako oba pola između 10. i 30. godine života. Medicinska mikropigmentacija vitiliga je tehnika popunjavanja dela bez pigmenta koji za cilj ima da izjednači bele fleke sa ostatkom kože. Mikropigmentacije vizuelno daju odlične rezultate.

MIKROPIGMENTACIJA TEMENA

Mikropigmentacija skalpa ili SMP je tehnika koja pigmentima popunjava kožu glave na mestima gde nema kose. Tretmanom mikropigmentacije se stvara utisak da je kosa gušća, što je odlično rešenje kod tretiranja ćelavosti ili proređene kose.

 

Zakažite tretman mikropigmentacije kapaka, usana, obrva ili glave na Akademiji Purity

Šta je medicinska mikropigmentacija

VIDI OVDE

KURS TETOVIRANJA PRVI STEPEN

kurs tetoviranja I stepen

VIDI OVDE