Select Page

Šta je to mapiranje?

Šta je to mapiranje?

Znate li šta je mapiranje? Mapiranje je jedna od osnovnih tehnika kada je u pitanju nadogradnja trepavica 1 na 1 i koju svaki lash maker treba da zna. Ni jedan klijent nema isto oko kao neko drugi, stoga je jako važno odrediti individualnu mapu za svakog klijenta. Najgora moguća varijanta je da se pogreši mapa ili da se na osnovu klijentovih želja, nasumično lepe trepavice. Tada možemo napraviti apsolutnu grešku jer možemo dobiti efekat spuštenog oka. Ovakve greške su, nažalost, veoma česte i neretko se prave iznova i iznova.

Nadogradnja trepavica je estetski tretman i namenjen je svim ženama koje drže do svog izgleda.Ako namažete kapke uljem, trepavice će otpasti. Zato je suncokretovo ulje najbolji i najsigurniji način za samostalno skidanje trepavica u domaćim uslovima. Pre spavanja namažite kapke uljem i ujutru ćete naći svoje trepavice na jastuku ili obrazima.
Zatim, svaka masna krema, jer bilo koja masnoća rastvara lepak.
Trljanje očiju je nešto što se ne sme raditi. Jedini kontakt sa očima treba da bude tokom jutarnjeg ili večernjeg umivanja lica.Takođe, trebamo se kloniti bazenske i morske vode. Plivačice će, nažalost, sačuvati veštačke trepavice samo nekoliko dana.
Isto tako, kozmetički preparati skraćuju životni vek veštačkih trepavica. S obzirom na to da su vam oči već dovoljno izražajne, nema potrebe da koristite senke, olovke, a posebno ne maskaru.Osobama koje imaju zdrave oči i normalnu kožu, veštačke trepavice neće smetati. Ostale dame, koje imaju bilo kakvih problema s kožom, svesno se izlažu riziku.Alergične osobe bi trebalo biti izuzetno obazrive. Razumljivo je da lepak i trepavice moraju da budu dermatološki i oftalmološki ispitani, pa je zato rizik sveden na minimum. Ali, poslednjih godina raste broj osoba koje su osetljive na brojne spoljašnje faktore. No, to ne znači da sve alergične osobe treba da se odreknu nadogradnje trepavica. Jednostavno, prvo treba da zalepite dve ili tri dlačice na kapak da biste proverili da li lepak izaziva crvenilo i nadražaj.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs mezoterapije

POGLEDAJTE VIŠE O NEŽELJENIM DEJSTVIMA KOZMETIČKIH PREPARATA

dejtsva kozmetičkih preparata