Select Page

ŠTA JE LIPOLIZA? - kako se lipolizom bori protiv viška masnih naslaga?

Šta je lipoliza?

Šta je lipoliza, kako uklanja celulit? Sam pojam “lipoliza“, znači topljenje sala odnosno razgradnju masnih naslaga, za razliku od “liposukcije” u kojoj tretman podrazumeva izvlačenje viška masnih naslaga iz tela procesom sukcije ili usisavanja.

Lipoliza je manje invazivan tretman u odnosu sa liposukciju, ali ne možemo se složiti baš da je prijatan. Dakako, s obzirom da nema totalne anestezije, tretman lipolize je i manje opasan. Ipak, podrazumeva da se na masne naslage utiče što iglama kojima se ubrizgavaju aktivni sastojci, što laserom, što ultrazvučnim talasima. One se posle uglavnom ne izvlače iz tela, pa je proces manje bolan i svakako prijatniji.

Sada kad znamo okvirno kako šta je lipoliza, nije teško shvatiti na koji način uklanja celulit. Iako ovaj ružni estetski nedostatak na telu nije nužno vezan za gojaznost i imaju ga i mršavice, moramo priznati da je kod osoba koje imaju višak kilograma on gotovo zagarantovan. Drugim rečima, ako imate salo na nogama, butinama ili na stomaku, u bilo kom obimu, malo je verovatno da će biti savršeno glatko. Uklanjanjem sala i topljenjem odnosno razgradnom masnih naslaga procesom lipolize, nestaje i vaš celulit.

Sam tretman samo ubrzava rastvarenje masnih naslaga, a na telu je posle da ih izbaci. Ipak, pre nego što se upustite u ovo iskustvo, nije loše da znate da postoje potpuno prirodni načini da se rešite celulita. I manje bolni takođe. I ne, ne mislimo pri tom na čajeve protiv celulita, nego na kozmetičke preparate.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

plazma pen

POGLEDAJTE VIŠE O VEŽBAMA ZA LICE

vežbe za lice