Select Page

Šta je keratinsko ispravljanje kose

Šta je keratinsko ispravljanje kose

Šta je keratinsko ispravljanje kose? Keratinsko ispravljanje kose najbrži je i najefikasniji način da se gubitak keratina nadoknadi i oštećenoj kosi vrati sjaj i čvrstoća, a kovrdžava ili talasasta kosa ispravi. Brojni su faktori poput feniranja, farbanja, peglanja, sunca,vetra… koji utiču na smanjenje nivoa keratina i vlage u kosi, što je zapravo glavni razlog oštećenja kose.Efekat keratinskog tretmana kose traje od 3 do 6 meseci, u zavisnosti od toga da li je kosa zdrava, blago ili jako oštećena. Pogodan je za sve tipove kose, jedino se ne preporučuje za stavljanje na kosu na kojoj je blanš!Sam tretman ispravljanja kose keratinom traje oko 2 sata, u zavisnosti od dužine i gustine kose. Prilikom tretmana koji sadrži samo keratin, dlaka se popunjava keratinom, biva čvršća i zaglađenija, i na taj način se i oporavlja i ispravlja.
Kod tretmana koji sadrže keratin i formaldehid dolazi do hemijske veze između molekula keratina i formaldehida koji ispravljaju kosu i sprečavaju ponovno kovrdzanje.

Šta je keratinsko ispravljanje kose i  kako se primenjuje?

Ova druga metoda je invanzivnija, ali je i efekat ispravljanja bolji. Takođe, postoji podatak i da je formaldehid kancerogen, doduše za frizere jer udišu njegova isparenja (pogotovu ako rade više ovih tretmana dnevno).
U toku 2 sata prolazite kroz sledeće procese:
– Kosa se opere šamponom koji priprema dlaku kako bi mogla da primi keratin
– Prosuši se fenom
-Potom se keratin nanosi na celu dužinu kose, pramen po pramen, ali ne skroz do temena
– U zavisnosti od keratina, čeka se od pola sata do 45 minuta
– Kosa se zatim isfenira
– Nakon ovoga se kosa deli na male pramenove i prelazi sa peglom za kosu
– Nakon ovoga tretman je gotov

Samo OVDE se možete informisati o svim tretmanima ovakve vrste