Select Page

Šta je balayage tehnika

Šta je balayage tehnika

Šta je balayage tehnika?

Balayage tehnika farbanja kose je ponovo u trendu i već neko vreme tu na beauty sceni, ali izgleda da se u poslednjih nekoliko sezona ponovo vraća na velika vrata i kako u profesionalnim frizerskim salonima navode jako je popularan i sve više tražen način bojenja kose. Balayage tehnika za cilj ima postizanje prirodnog izgleda osunčane kose – slično onome koji smo imali kao deca nakon celog leta provedenog u igri na suncu. Kosa je posvetljena uglavnom u površinskim delovima, prelaz sa izrastka na svetlije pramenove je diskretan i gotovo neprimetan tako da sve dodatno izgleda prirodnije. Balayage tehnika podrazumeva bojenja kose prilikom kog se pramenovi prave ravnomernim potezima od korena kose do vrha pramena. Cilj je da prelaz između prirodne boje kose i boje pramenova izgleda što prirodnije.

Specijalnom tehnikom balayage su rađeni pramenovi i malo su svetliji od vaše kose daju efekat prirodne, suncem okupane kose, kao da ste se upravo vratili sa letovanja. Divno zvuči, zar ne? Farba se na kosu nanosi slobodnim stilom – bez folija i kapica za pramenove.

Pri korenu kose boja se nanosi u tankom sloju, a na vrhovima u gustom, što kao rezultat daje debele široke pramenove koji izgledaju kao da su posvetlili prirodnim putem. Balayage dosta podseća na ombre metod ili obično šatiranje, ali je krajnji rezultat ove tehnike daleko prirodniji, elegantniji i sofisticiraniji. Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu.
Balayage tehnika farbanja kose.Balayage su prigrlile mnoge holivudske zvezde i proslavljene manekenke, pa on polako, ali sigurno sa trona skida ombre i postaje glavni hit i inspiracija u frizerskim salonima širom sveta.

Osnovna prednost ove tehnike je potpuno prirodan izgled. Lak je za održavanje, kako raste kosa i dalje izgleda predivno, sa suptilnim prelazom između izrastka i obojene kose – nema očigledne linije kao kod ombre tehnike. Kada je nega u pitanju ista je kao i kod svake obojene kose – koristite šampon za farbanu kosu, obavezno maske što češće i pakovanja s vremena na vreme – jer samo zdrava kosa izgleda lepo!

Saznajte kako se neguje nadogradjena kosa