+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Snimanje filma “Srce u anesteziji” – Akademija “Purity” kao Make Up podrška za šminku i specijalne efekte

Ono po čemu se program obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” izdvaja od ostalih jeste stručna praksa, na značajnim umetničkim projektima, koju studenti dobijaju tokom školovanja. Jedan od takvih projekata jeste snimanje filma “Srce u anesteziji” Silvane Stanković, u produkciji In Production. Naši studenti su imali priliku da upotrebe znanje stečeno na časovima filmske i scenske šminke, stilizovanja frizura, pohadjanih u okviru studija za Makeup Artist-a.

Polaznici studija smera Make Up Artist ističu kako je praksa organizovana u okviru studija jako bitna, ne samo za primenu stečenih teorijskih znanja, već i za sticanje iskustva sa seta i razumevanje samog procesa snimanja. Ono što je najbitnije studenti dobijaju priliku da neposredno iskuse kako je biti šminker na setu, koja su zaduženja i odgovornosti – da vide u praksi snimanje filma kao profesionalni šminkeri.

Osim studenata smera Make Up Artist, kojima je praksa obavezna u okviru predmeta Filska šminka i specijalni efekti, na praktičnu nastavu pozivaju se i polaznici koji nastavu Filske šminke pohadjaju kao pojedinačni kurs.

Tokom praktične nastave na studijama, pored snimanja filma, radili smo i šminku za snimanje muzičkih spotova i serija, i sve su to različita iskustva. Meni se snimanje filma najviše dopalo. Mnogo je zabavnije i veći je izazov, jer iziskuje primenu najviše tehnika i znanja. Ovo mi je prvo snimanje, ali sam sigurna da ću filmove od sada gledati na jedan potpuno drugačiji način – kaže studentkinja smera Make Up Artist, Magdalena Kozačenkov.

Promotivni video koji najavljuje film “Srce u anesteziji” možete pogledati na sledećem linku.