Select Page

KAKO ĆEMO SE ŠMINKATI U 2018? - eyeliner, higlighter, tečni ruževi

Kako ćemo se šminkati u 2018?

Kako ćemo se šminkati u 2018? Često na našem blogu pišemo o trendovima koji su obeležili razdoblja u istoriji šminke, ali šta nam to budućnost donosi? Koji su to trendovi koji će nastaviti da nas prate u narednoj godini i šta da spremimo od šminke za predstojeće četiri sezone? Naš makeup tim je sproveo malo istraživanje vodećih časopisa koji se bave stilom i ustanovio patern koji bi mogao da predstavlja ono što zovemo trend u šminkanju za 2018.

U protekloj godini eyeliner je bio jedan od proizvoda kojim se eksperimentisalo. Po društvenim mrežama beauty vloggeri kao da su se takmičili da izvuku što oštriji eyeliner u najrazličitijim bojama pa čak i beli eyeliner je jedno vreme bio potpuni hit! Medjutim, ako je sudeći po novoj prolećnoj kolekciji Marka Čejkobsa za proleće 2018. taj trend je gotov i moderan postaje smeo crni eyeliner na nežno ili nimalo zasenčenim očima.

Makeup umetnik Patrik Ta, za magazin Elle govori o tome kako su če jarke boje senki zameniti monohromne palete. Tako da je došlo vreme da iz paleta iskoristite one netaknute senke koje ste se pitali čemu služe. Ljubičasta je bar sudeći po Rijani pravi izbor za tamnije oči, a za ostale pogledajte naš tekst o teoriji boja. Takođe ako Vam još nije dosta glitera, ovaj trend če zauzeti gigantske razmere u predstojećim sezonama.

Napravite zalihe hajlajtera jer mat lice neće biti još dugo u modi. Osim već popularne bele i bež nijanse koje morate imati su zlatna i ultraljubičasti i roze tonovi. Ono što definitivno treba da izbegavate jeste matirani i puderasti izgled kože. Takođe, lakši puderi koji daju prirodniji izgled će biti imperativ pa će nega biti važnija od odabira pudera.

Takođe nakon dugogodišnjeg trenda tečnih ruževa, ruž u stiku se vraća u modu, čemu svedoči nova linija Kajli Džener kremastih, hidratantnih ruževa koji su se bez preterivanja rasprodali u minuti.

POGLEDAJ EDITORIJAL U TELEGRAFU

u Telegrafu

POSTANI MAKEUP ARTIST

novogodišnja šminka 2018