Select Page

Šminkanje usana u gotik stilu

Šminkanje usana u gotik stilu

 

Gothic kutura je savremena podkultura nastala osamdesetih u Ujedinjenom Kraljevstvu. Razvila se iz gothic rock scene.Od tada se razvijala, dopunjavala i obogaćivala novim sadržajima i uticajima. Ova podkultura podrazumeva povezane ukuse po pitanju muzike i mode. Gotik muzika obuhvata više različitih stilova kojima su zajednički težnja ka žalosti, mistični zvuci i izgledi. Načini oblačenja se takođe razlikuju i obuhvataju death rok, pank, androginu, srednjovekovnu, renesansnu, viktorijansku i edvardijansku modu, najčešće u crnoj boji, bledo lice i tamnu šminku i kosu. Teško je tačno opisati svaki od ovih načina oblačenja pošto, kao i kod muzike, stilovi se često prepliću.
Tamne usne su apsolutni hit ove godine u celom svetu. Gotički taman izgled sa nijansama senki koje se dobro slažu uz tamne karmine je oduševio i neke poznate ličnosti iz Holivuda. Sigurno se pitate šta obući, kako se nositi sa tom novom modom, kako ofarbati kosu, kako naštimati frizuru? Pokazaćemo vam pregršt primera uz šta ćete moći da parite ovako taman make up.
Fantastično izgleda kada se nosi i sa punđama i nekim dodatkom nakita na ušima. Izgled je veoma glamurozan.Šta reći nego, divlje, hot, trendi, seksi, sofisticirano, zavodnički! Ako ste ljubitelj ovako divljag izgleda onda je ovo inspiracija za vas.
Kosa boje meda je nešto što se mnogim ženama dopada, e pa ovaj glamurozni tamni make up savšeno ide uz tu boju kose. (još jedna tehnika koja vam se može dopasti a više o tome klikom OVDE)
otrebno je malo veštine i prakse da se tanke usne pretvore u zanosne, pune, rumene usne (a kako to možete postignuti više o tome klikom OVDE) koje privlače poglede a za to je potrebno da poznajete šminkanje usana olovkom. Pravilnim šminkanjem se mogu korigovati nepravilnosti, sakriti nedostaci, a istaći lepota usana ali i održati postojanost karmina. (više o postojanosti karmina klikom OVDE)
Kako ćete se našminkati često diktiraju trendovi, koji ne smeju biti slepo praćeni, jer jednostavno ne stoji svakome predložena boja ili način šminkanja. Zabavno je isprobavati najrazličitije sjajeve i ruževe, ali ipak se treba držati nekih pravila.Usne treba da su pre svega zdrave i negovane. Tada ih je lako „doterati“ sa minimalnim količinama šminke. (saznajte sve o KOREKTIVNOJ šminki klikom OVDE)
Nikako ne treba nanositi boju na ispucale, dehidrirane usne, jer će se tako neravnine jače primećivati, što nikako nije cilj.Postoji mnogo vrsta, mnogo proizvođača koji nas namame svojim reklamama. Često postoji dilema za koji se tačno odlučiti. Postoje mat ili sjajni, sa sedefastim sjajem, šljokicama, metalnim sjajem… ili kombinacija navedenih vrsta. Odluka je laka kada se proveri na usnama. Sedefasti i sjajni ruževi su zanimljivi, intrigantni, za one koji vole da se igraju. Samo za negovane i zdrave usne. Ispucale i suve usne će izgledati još gore, ako se potencira sjaj. Mat ruževi su često vrlo suvi, pa ih treba naneti na usne namazane balzamom za negu usana. Nemaju sjaj, ali se preko njih može naneti malo sjaja, najbolje samo na srednju trećinu usana. Ruž sa hidratantnim svojstvima namenjen je suvim i osetljivim usnama. Sadrži sastojke kao što su vitamin E, glicerin, koji pre svega neguju i štite usne, a pri tom ih ulepšavaju. Mana im je što se lako skidaju, pa se moraju poravljati ili često ponovo nanositi. Trajni ruževi (više o pravom izboru karmina klikom OVDE) besprekorno stoje satima po nanošenju.

Ukoliko želite i Vi da ovladate svim tehnikama šminkanja kurs za PROFESIONALNOG ŠMINKERA je dobar izbor za vas a više o tome klikom OVDE 

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE