Select Page

ŠIŠANJE KOVRDŽAVE KOSE - najpogodnija tehnika za šišanje

Šišanje kovrdžave kose

Šišanje kovrdžave kose često može biti teško kao i stilizovanje. Oblikovanje frizure koja najbolje pristaje vašem stilu može biti pravi izazov. Zamišljamo ženstvenu i bezbrižnu kovrdžavu kosu – a u stvarnosti svakodnevno vodimo bitku s nebuzdanom kosom. Može biti pravi izazov da svoju kovrdžavu kosu oblikujete prema svojoj osobenosti i stajling navikama. Naravno, vaše kovrdže takođe moraju izgledati prirodno. Reč je o manjim i velikim kovrdžama jer svaka struktura kose traži posebna stajling pravila. Male kovrdže često se stisnu i stvaraju veliki volumen, dok veće kovrdže mogu katkad postati beživotne. Razmislite o kratkoj ili značajno postepenoj frizuri ako imate sitne i čvrste kovrdže. Postepene frizure smanjuju volumen. Kosa dužine brade osobito je prikladna za velike kovrdže. Duga kosa s velikim kovrdžama trebala bi biti lagano postepeno ošišana kako bi se naglasila prirodna savitljivost kose. Kod odabira frizure u obzir morate uzeti i svoj životni stil. Da li biste radije da ne morate provoditi previše vremena pred ogledalom oblikujući frizuru? Perete li često kosu šamponom? U tom je slučaju za vas idealna jednostavna sportska frizura. Klasične frizure prikladne su za žene koje žele unositi manje truda u praktičnu frizuru, ali žele izgledati elegantno .Isprobavanje profinjenih frizura zabavno je svakome ko uživa u oblikovanju kose.

Šišanje kovrdžave kose ne sme biti ošišana stepenasto, geometrijski ili kratko na vrhu glave. Ona se mora “ukrotiti”, uz proređivanje ponekih pramenova da se smanji gustoća i kosa pravilno oblikuje. Kosa mora ostati prilično dugačka, najmanje 15 cm.
Dodatna dužina i težina olakšavaju ukrotljivost kovrdža. Poželjno je da pronađete frizera koji voli i zna raditi s kovrdžavom kosom.
Riskantan potez jer taj je tip kose često suv i lomljiv.
Što više petljate oko kovrdžave kose to se ona više uvija .Ako sušite kosu fenom, stavite nastavak koji raspršuje struju vazduha. Prstima nanesite regenerator, a izbegavajte češalj i četku. Tradicionalno, kovrdže su se krotile s pomoću teških ulja i krema za kosu. Danas je mnogo bolje upotrebiti proizvode na bazi belančevina. Gusta, kovrdžava kosa finija je i osetljivija. Mora se jačati iznutra a ne opterećivati je spolja.

Svake nedelje ili svake druge nedelje koristite regenerator s dubinskim delovanjem. Za svakodnevnu negu koristite blagi šampon i regenerator za rasčešljavanje kose. Na tržištu postoje proizvodi „ulje bez ulja“ koje je savršeno za kovrdžavu kosu, ne masti ju a daje joj lepi sjaj. Nanosi se na mokru i suvu kosu lagano gužvajući je.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

istorija perike

NAUČI ŠIŠANJE KOVRDŽAVE KOSE

kurs za frizera