Select Page

Šišanje i tanjenje kose - atmosfera sa kursa za profesionalne frizere

Šišanje i tanjenje kose 

 Šišanje i tanjenje kose. Predavanje na kursu za profesionalne frizere bilo je teorijski i praktično veoma sadržajno. Pre samog početka praktičnog dela, profesor je napravio uvod u sam tok časa. Teorija je bila usmerena na tehnike šišanja na stepene. Kursisti su imali prilike da se upoznaju i sa nekim novim tehnikama rada koje će im kasnije pomoći u poslu.
Ukazano im je i na samu teksturu kose od koje i zavisi tehnika šišanja. Način držanja češlja je od izuzetne važnosti za samu tehniku kao i način korišćenja makaza jer se po tome prepoznaje stručnost frizera.

Odvajanjem kose započeto je šišanje. Model ima dugu kosu tako da je to bila prednost za same kursiste jer je duga kosa pogodna za postizanje stepena. Odvajanjem prvog pramena definiše se prvi stepen . Povlačenjem kose ka gore ili u vazduhu postižu se i ostali stepeni i vrlo je važno da se kosa uredno odvaja. Stepene je moguće šišati i pod uglom od 90 i 45 stepeni zavisno od nivoa stepena. Ako model ima odredjene neravnine pre početka šišanja to je moguće korigovati korišćenjem šišanja pod uglom.
Model je u ovom slučaju imao prirodno tanku kosu pa je tehnika pod uglom od 90 i 45 stepeni bio najpodoniji.
Feniranjem kose posle šišanja tačno se mogu videti postignuti stepeni. Važno je da kada začešljate kosu pozadi postoji V izraz različite dubine. Akcenat je bio i na feniranju kose pri čemu se pridavalo važnosti volumenu.

Pogledajte kako izgledaju koktel pundje