Select Page

NAJČEŠĆE KORIŠĆENE SIROVINE U KOZMETICI - prirodni sastojci u kozmetici

Sirovine u kozmetici

Sirovine u kozmetici koje su na prirodnoj i biljnoj bazi i najviše se koriste u kozmetičke svrhe su:

1. Aloe vera najbolje hidrira kožu i takođe deluje protiv bora. Umiruje kožu i čini je glatkom. Može se pronaći u kremama, krem maskama,tonicima, mleku za lice i gel maskama. Uglavnom se koristi za suvu,zrelu i osetljivu kožu, a nije greška da je koriste i svi tipovi kože.

2. Nana deluje kao antiseptik, umiruje kožu, zateže, osvežava i vraća koži sjaj. Može se pronaći u maskama , kremama, tonicima i mleku za lice i takođe se preporučuje za sve tipove kože i za problematičnu kožu je veoma delotvorna.

3. Kamilica snažno deluje na umirenje kože i čini kožu mekšom i glatkom. Preporučuje se za najosetljiviji tip kože. Može se pronaći u maskama, kremama, tonicima, mleku za lice.

4. Hamamelis je najdelotvorniji za problematičnu kožu sklonu aknama, pomaže kod prevencije širenja bakterija i apsorbuje masnoću. Može se pronaći u maskama, kremama, tonicima, mleku za lice.

5. Šargarepa hrani kožu i hidrira. Najefikasnije se pokazalo da deluje u upotrebi maski za lice. Svi tipovi kože.

6. Nar regeneriše i podmlađuje kožu. Sam po sebi sadrži puno vitamina i vraća imunitet koži. Preporučuje se za stariju, suvu i umornu kožu. Može se pronaći u kremama i maskama.

7. Avokado ima izvanredne sposobnosti regeneracije i pomladjivanja zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože. Može se pronaći u kremama.

8. Brusnica štiti kožu od spoljašnjih štetnih faktora, umiruje kožu, hidrira i hrani. Preporučuje se za osetljivu i suvu kožu, takođe može se pronaći u maskama, kremama itd.

9. Argan štiti kožu od isušivanja, veoma je delotvoran, hrani kožu i vraća joj sjaj

10. Makadamija najbolje pomaže zreloj koži i hrani je. Može se pronaći u kremama i maskama.

11. Paradajz čisti, neguje i omekšava kožu, regeneriše zrelu i umornu kožu, sprečava pucanje kapilara i vrača koži belinu. Može se pronaći u maskama za lice.

12. Krastavac jedna od najdelotvornijih prirodnih maski, pokazalo se, smekšava smežuranu kožu. Zapravo, krastavac svojim blagodetnim sokom prijatno osvežava kožu lica, vraća joj vlažnost i mekoću, te je tako čini lepšom i mlađom.

13. Bundeva hrani kožu i neguje je, može se pronaći u kremama i maskama, svi tipovi kože.

14. Ihtiol je dobar za problematičnu kožu, može se pronaći u tonicima, mleku za lice i kremama.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kontraindikacije za trajnu šminku

REŠITE PROBLEM PROŠIRENIH PORA

proširene pore