Select Page

Seminar UPOTREBA MEZOPENA U KOZMETIČKIM TRETMANIMA

Seminar UPOTREBA MEZOPENA U KOZMETIČKIM TRETMANIMA

Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity, naša profesorka Ivana Stanojević, održala je seminar za kozmetičare o upotrebi mezopena u kozmetičkim tretmanima. Na donjim fotografijama možete videti atmosferu sa ovog seminara.

MEZOPEN – terapija mikroiglicama

Ubrzani tempo, stres i razni vanjski čimbenici utječu na našu kožu da izgubi svoj sjaj i mladenački izgled. Mezopen terapija mikroiglicama je savršeno rješenje koje doskače izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postižete svježiji izgled u svakoj prilici. Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija.

Mezopen je proizvod osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Mezopen sadrži 12 mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Mezopen ima poseban vertikalni kut uboda mikroiglicama koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu i time se smanjuje mogućnost oštećenja kože. Ujedno, zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama se može sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana). Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.
Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, od 0,25-2 mm
izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu. Na taj način stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.
Mezopen koristi veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no svejedno naš organizam reagira na intruziju mikroiglicama i živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza. Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana. Mezopen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

Mezopen terapiju mikroiglicama preporučujemo za:
-ublažavanje i smanjenje bora
-ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
-pomlađivanje
-zatezanje kože
-apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
-ublažavanje strija

Prije samoga tretmana potrebno je ukloniti šminku i jake kreme za lice. Tretman započinjemo osnovom lijepog tena koju čini temeljito čišćenje kože s odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira. Zatim slijedi enzimatski peeling koji skida rožnati sloj, a preparati brže i efikasnije prodiru u podkožje. Netom prije tretmana lice se dezinficira, a tretman započinje nanošenjem aktivne ampule. Kružnim, vertikalnim i horizontalnim pokretima mikroiglice će prodrijeti u kožu i potaknuti stvaranje kolagena. Nakon tretmana nanosi se dermokozmetika da dodatno nahrani i smiri kožu. Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman, a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu.

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža na dodir će biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku 1-2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati. Naši specijalisti će vam propisati odgovarajuću njegu kože koje se trebate pridržavati da bi izbjegli moguće upale.

Preporučujemo izbjegavanje sunca i solarija nakon Mezopen terapije mikroiglicama. Ukoliko imate otvorene rane tretman se ne može primijeniti. Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja. Mezopen koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija moguća njega i tako izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.