Select Page

SEMINAR 3D KOLAGENA - ruska inovativna kozmetika

SEMINAR 3D KOLAGENA

Seminar 3D kolagena održan je na Akademiji Purity. Seminar 3D kolagena se održavao pod vođstvom dr. Ljudmile Bogdanove sa moskovskog instituta “Sačenov”. Ona je takođe članica Međunarodne asocijacije kvantne medicine. Zajedno sa našim saradnicama iz holističkog centra “Biointegra” održali smo ovaj seminar revolucionarne 3D kolagen tehnologije.SEMINAR 3D KOLAGENA je uspešno održan.Na seminaru su prisutvovali studenti Akademije Puirty, polaznici kurseva, saradnici, iskusni kozmetičari i farmaceuti.

Pored 3D kolagen proizvoda kojima se vrši ovaj tretman miolift masaža je ključna za uspešnost tretmana. Ovom masažom delujemo direktno na mišiće lica, podižemo tonus, poboljšavamo cirkulaciju i uklanjamo znake starenja kože. Ova masaža se naročito preporučuje ženama koje su imale više od 10 botox tretmana i čiji su misici u fazi “mrtvih” opuštenih mišića.

Sve komponente nativnog 3D kolagena čine da koža bude bolje hidrirana, da u dermu dodje do proizvodnje novog kolagena koji ce dati efekat čvrste kože. Tretman treba ponavljati jednom nedeljno. Moguće je tretirarati svaki tip kože a narocito masirati preventivno sa pojavom prvih znakova starenja kože.

SEMINAR 3D KOLAGENA

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

 

SEMINAR 3D KOLAGENA

Kolagen

Kolagen je jak i dugačak molekul (300nm, prečnika 1,5nm), karakterističan za životinje, koji čini čak 25% svih proteina organizma sisara.

Kolagen se stvara u cisternama granulisanog endoplazmatičnog retikuluma kao prokolagen. Prokolagen je izgrađen od tri levogira polipeptidna lanca, koji su međusobno desnogiro uvijeni i stabilizovani vodoničnim vezama, sa slobodnim krajevima. Kada se dejstvom enzima uklone krajevi, dobija se strukturna jedinica kolagena zvana tropokolagen. U ekstracelularnom matriksu jedinice tropokolagena se spontano udružuju u izdužena vlakna kolagena.

Postoji 28 tipova kolagena, opisanih u literaturi. Najzastupljeniji je kolagen I, koji čini osnovna vlakna vezivnog tkiva. Pored njega česti su kolagen II, III i IV. Kolagena vlakna su glavna strukturna komponenta ekstracelularnog matriksa, za koju se vezuju druge strukture (elastin, proteoglikani, adhezivni proteini ekstracelularnog matriksa), ali vlakana ima i u nekim ćelijama. Jako je važan u hrskavici, ligamentima, tetivama, kostima, zubima, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova. Prisutan je i kao kristalin u očnom sočivu.

SEMINAR 3D KOLAGENA je uspešno održan i prisutni su dobili stručne i kvalitetne informacije.