+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Sa nastave na predmetu Tehnike tretiranja obrva i trepavica - smer: ESTETIČAR-KOZMETIČAR

Tehnike tretiranja obrva i trepavica

Na današnjem predavanju na predmetu Tehnike tretiranja obrva i trepavica studenti smera ESTETIČAR-KOZMETIČAR vežbali su korekciju obrva.

Obrve su veoma bitne za estetiku lica i daju okvir očima i samom licu. Pogrešna boja, oblik ili širina obrva može narušiti sklad lica.

Studenti su vežbali pronalaženje simetrije obrva, određivanje tona pigmenta i širine obrva.

Nakod toga, oblikuju obrve čupanjem dlačica i skraćivanjem.

Kada su odredili sve bitne stavke prelaze na rad i koriste dve tehnike – japansko iscrtavanje obrva i nadogradnju obrva – u zavisnosti od potrebe.

Kod veoma retkih obrva koriste japansku metodu iscrtavanja kako bi trajno popunili praznine.

Kod obrva koje su prirodno guste nanose ekstenzije veštačkih dlačica kako bi definisali oblik.

 

 

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Osim estetske funkcije, trepavice štite oči, ali su same izložene prašini, zagađenju, sastojcima šminke, UV zračenju, baš kao i obrve, koje se s godinama proređuju. Pravilna nega trepavica je veoma važna jer neredovna ili neodgovarajuća nega može da zapuši kanale na kapcima, da izazove infekcije oka i mnogo drugih problema. O tome kako da pravilno negujete i zaštitite obrve i trepavice govori Ivana Stojiljković, viši kozmetičar i estetičar iz parfimerije „Metropoliten“.

Nega trepavica i obrva
Trepavice se obnavljaju na nekoliko nedelja. Domaća radinost je preporučivala klasičnu masku u vidu ricinusovog ulja. Ono može da bude korisno, ali je vrlo nepraktično i sigurno ne želite zamašćene, mutne i naduvene oči.

Talika Lipocils Expert je jedini preparat za podsticanje rasta trepavica. Nakon četiri nedelje trepavice postaju gušće, tamnije, duže i uvijenije. Ovaj laki gel primenjuje se lako poput maskare i ajlajnera – na ivičnu dužinu trepavica i duž linije rasta, na koren trepavice, ujutru i uveče na čistu kožu. Čim se gel osuši, može se naneti maskara i druga šminka. Podjednako dobar efekat ima i Lipocils za rast obrva za guste obrve.