Select Page

Sa nastave na predmetu Estetske tehnike na obrvama i trepavicama, smer: estetičar-kozmetičar

Predmet Estetske tehnike na obrvama i trepavicama se izučava na studijskom programu Estetičar-kozmetičar.

On podrazumeva tehniku korekcije i čupanja obrva, nadogradnje 4D trepavica, japansko iscrtavanje obrva i nadogradnju obrva.

Na ovom predavanju studenti su pripremali obrve klijenta za japansko iscrtavanje obrva. Nakon utvrđenog željenog oblika prelazi se na iscrtavanje koje daje jasan prikaz kako ce one izgledati nakon iscrtavanja. Linije se precizno povlače pomoću šublera kako bi dobili apsolutnu simetriju. Kada imamo okrvir obrva one su spremne za korigovanje po tom obliku i odstranjivanje viška dlačica.

Ako i vi želite naučiti ove tehnike tretiranja obrva i trepavica pogledajte OVDE

Ne postoji ništa privlačnije i ljepše u ženskom pogledu od dugih, gustih trepavica koje tom pogledu daju dozu misterije i zavodljivosti. Ako priroda i nije bila darežljiva po pitanju vaših trepavica, tu su maskara i vještačke trepavice koje će vaš pogled zasigurno učiniti romantičnijim. Medjutim, niko ne poriče da su prirodno duge i guste trepavice nezamjenljive. Štaviše, postoje i odredjeni kozmetički proizvodi koji će ubrzati rast trepavica.

Ukoliko imate problem opadanja trepavica ili ako su rijetke i nedovoljno duge po vašem mišljenju, ima načina da prirodno ubrzate njihov rast i popravite volumen.

Dakle:

Da biste imali duže i gušće trepavice,  za početak bi trebalo da vodite brigu o njima. Obavezno, ali obavezno i prvo pravilo je da prije spavanja uklonite maskaru sa trepavica. Takodje, nanosite hranljiva sredstva koja će  ubrzati rast vaših trepavica i učiniti ih gušćim.