Select Page

POSETA DELEGACIJE RUSKOG INSTITUTA SEČENOV, AKADEMIJI PURITY

Ruski institut “Sečenov” i Akademija Purity

 

Ruski institut Sečenov u saradnji sa Akademijom Purity.Menadžer razvoja Akademije za estetiku i kozmetologiju Purity Ivana Stojanović, primila je danas delegaciju jednog od najvećih ruskih medicinskih instituta,Ruski institut Sečenov.

Velika nam je čast danas bila da na Akademiji ugostimo dr. Ljudmilu Bogdanovu ruski institut “Sečenov” i članicu međunarodne Asocijacije kvantne medicine. I.M. Sachenova je prvi moskovski medicinski univerzitet. On je najstariji i najveći nacionalni medicinski institut u Ruskoj federaciji. Više od 250 godina Sachenov institut vodi glavnu ulogu u razvijanju nauke u medicini i učenju medicinskog i naučnog osoblja. Takodje u poseti su nam bile naše saradnice iz holističkog centra “Biointegra”. Zahvaljujemo svima na konstruktivnom razgovoru i radujemo se buducoj saradnji. Srbija zaista ima mogucnost da uci od svetski poznatih strucnjaka.

Rusija

Rusija (rus. Росси́я), zvanično Ruska Federacija (rus. Росси́йская Федера́ция), savezna je država koja se prostire u istočnoj Evropi[2] i severnoj Aziji. Sa površinom od 17.125.187 km², Rusija je najveća država na svetu, pokrivajući skoro dvostruko veću teritoriju od Kanade, Kine, ili SAD. Graniči se sa 18 država. Po broju stanovnika je na devetom mestu na svetu. Zvanični jezik je ruski a glavni i najveći grad je Moskva. Rusija ima 15 gradova sa više od milion stanovnika.

Za vreme sovjetske vladavine (19171991) nosila je naziv Ruska Sovjetska Federativna Socijalistička Republika (RSFSR) i bila je najveća republika u sastavu Sovjetskog Saveza. RSFSR je bila teritorijalno i privredno najmoćnija republika bivše velesile. Danas je vodeća članica Zajednice nezavisnih država, ODKB i ŠOS. Rusija danas igra značajnu ulogu na svetskoj sceni, članica je grupe osam vodećih država sveta G8, stalna članica Saveta bezbednosti OUN i članica je grupe BRIKS.

Ime

Ime Rusija (rus. Россия) potiče od starog naroda Rusa, grupe Varjaga (moguće švedskih Vikinga), koji su osnovali Kijevsku Rusiju (rus. Киевская Русь). Staro latinsko ime Kijevske Rusije bilo je Rutenija, a danas se to ime uglavnom odnosi na zapadne i južne krajeve Kijevske Rusije koji su bili najbliži katoličkoj Evropi. Sadašnji oblik imena države dolazi od drevnog grčkog imena za Kijevsku Rusiju – Ρωσσία.