+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRP tretman protiv opadanja kose

PRP tretman

 

PRP tretman protiv opadanja kose, biostimulacijom krvne plazme, je prestižna, maksimalno prirodna metoda podmlađivanja koja koristi plazmu dobijenu iz vaše vlastite krvi. Poznat i pod nazivom PRP (platelet rich plasma), tretman spada u domen regenerativne medicine, jer koristi prirodnu inteligenciju našeg organizma za regeneraciju. PRP tretman je uneo revoluciju u oblast tretiranja opadanja kose muškaraca i žena. Efekat biostimulacije na regeneraciju vlasišta može se meriti sa sjajnim regenerativnim efektom ovog tretmana na koži lica.

Studije efikasnosti ove terapije na vlasištu pokazale su da PRP uspešno regeneriše folikul dlake, čak i na onim mestima gde se golim okom folikuli ni ne vide. Ritam i učestalost PRP terapije zavisi od pažljive analize i procene lekara i on varira od jednog do tri tretmana mesečno. Ako planirate transplantaciju kose, PRP terapija je idealna priprema jer snažno ojačava davajuću regiju vlasišta, pospešuje lokalnu cirkulaciju, podiže lokalni imunitet kože poglavine, čime se povećava mogućnost uspešnosti transplantacije. Preporuka je da se nakon okončane transplantacije kose, uradi serija PRP terapije, kako bi se intenzivirao proces prihvatanja transplantiranih folikula.

Primena PRP metode kod muškaraca sa androgenom alopecijom

PRP terapija je indikovana kod muškaraca sa proređenjem i gubitkom dlake u čeono-slepoočnim predelima i kod početnog proređenja dlake u temenom delu poglavine. Terapija daje slabije rezultate u kasnijim stadijumima, kada gubitak kose zahvata veću površinu temena koja se spaja sa proređnjem dlake u čeono-slepoočnim regijama. Što se ranije započne sa terapijom, veća je verovatnoća ponovnog rasta kose.

Primena PRP metode kod žena sa androgenom alopecijom

Kod žena sa androgenom alopecijom PRP metoda se primenjuje kod difuznog proređenja dlake temene regije, u svim stadijumima. Dobri efekti terapije se dobijaju u preko 80% slučajeva. Dlaka postaje deblja, smanjuje se proređenje kose, zaustavlja se njeno dalje opadanje i proces minijaturizacije. Za postizanje vidljivih rezultata potrebno je uraditi 2-3 tretmana u intervalima od po 4 meseca. Efekat PRP terapije traje oko godinu dana, posle čega postupak treba ponavljati.

 

MAKEUP MASTERCLASS WORKSHOP - SREDA 17.04.2019. NA AKADEMIJI PURITY

ispit iz scenske šminke

KLIKNI OVDE

ISKORISTITE VIKEND DA NAM SE PRIDRUŽITE NA RADIONICAMA MADEROTERAPIJA TELA i ULTRAZVUČNA ŠPATULA

KLIKNI OVDE