Select Page

Promenite oblik lica frizurom

Promenite oblik lica frizurom

Kada imate dobar odabir frizure onda možete napraviti neverovatne promene i možete da promenite oblik lica frizurom.
Ukoliko volite šiške morate biti svesni da one izdužuju vaše lice i važno je da izbegavate dugu kosu ili duge ravne linije. Da biste stanjili vaše lice loknasta kosa uokviruje područije oko vaših očiiju i obraza te ima bolji efekat.
Bob frizura optički stanjuje crte vašeg lica tako da je na vama koju ćete frizuru odabrati. Devojke koje vole zalizani rep moraju biti svesne da to ističe obraze i bradu tako da takve frizure treba nositi samo ako nemate oštre crte lica.
vaka promena je teška, ali skupite hrabrost, pa jednom u nekoliko meseci isprobajte novu frizuru. Ponekad mali detalj može doneti pozitivne promene ako znate da odaberete pravi stil. Poslednja istraživanja govore da je lepa i uredna frizura u uskoj vezi sa samopouzdanjem i kod muškaraca i kod žena. Dobra i odgovarajuća frizura pomoći će vam da izgledate i osećate se bolje, a loša može da upropasti dan ili, još gore, vikend.Promenite oblik lica frizurom.

Više o kursu za PROFESIONALNOG FRIZERA klikom OVDE

Promenite oblik lica frizurom.Kad birate frizuru, imajte na umu da određen stil frizure treba da odgovara vašem tipu kose, crtama lica i karakteru. U ovom tekstu pomoći ćemo da shvatite koja frizura najviše odgovara vašem obliku lica. Najpre moramo utvrditi oblik lica.Promenite oblik lica frizurom.
Neki od najčešćih oblika lica su:
1. ovalni
2. trouglasto-srcast
3. romboidni
4. duguljast
5. okrugao
6. četvrtast
7. trouglasto-kruškast
Ova podela je opšta jer postoje i mešoviti oblici.
Ovalni oblik:
Za njega možemo reći da je idealan oblik lica. Ovom liku pristaju sve vrste frizura. Položaj usana, nosa, očiju i ušiju je idealno raspoređen u odnosu na zamišljenu osu lica, koja lik deli na dva jednaka dela. ”Neuredne“ frizure sa šiškama nagore će dati ravnotežu s likom, a i klasično šišanje makazama lepo pristaje ovom liku. Izbegavati prekrivanje lica dužim šiškama jer će to još više zaokrugliti lice. Karakteristike: blago zaobljena vilica, oblik lica podseća na oblik jajeta.
Trouglasto-srcasti oblik:
Čelo je visoko i široko. Lik se sužava u predelu obraza i završava se malom i uskom bradom. Ne preporučuje se pečurka, kosa češljana uz glavu, a ni kratke frizure. Ovom liku najbolje pristaju razbarušene frizure i šiške preko čela. Izaberite “neuredan” izgled koji prekriva čelo kako bi nos, oči i usne došle do izražaja. Izbegavajte punoću kose sa strane jer je to najšira tačka na licu.