Select Page

KAKO SE REŠAVA PROBLEM URASLIH DLAKA? - sprečite infekciju

Kako rešiti problem uraslih dlaka?

Ne znate kako rešiti problem uraslih dlaka?

Sigurno vam se bar jednom u životu desila ovakva situacija: nakon depilacije ili brijanja, posle nekoliko dana, primetili ste malu i bolnu upaljenu tačkicu na koži. Radi se o urasloj dlaci, a ne znate kako da se rešite tog manje estetskog problema na nogama, pazuhu ili bikini zoni.

Ponekad određene dlačice, umesto da normalno izrastu iz folikula i kroz kožu, ostaju zarobljene u unutrašnjosti, gde izazivaju infekciju. Ukoliko dlaka nastavi da raste, a ne uspe da izbije na površinu, dolazi do formiranja manje ciste koja, ukoliko se ne otkloni, može uzrokovati veći problem.

1. Istuširajte se toplom vodom

Topla voda otvara pore, tonizira kožu, opušta i omekšava površinski sloj kože.

2. Nežan piling

Uradite piling tog dela tela gde vam je urasla dlaka, kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Ukoliko nemate pravi piling za telo, mogu vam poslužiti namirnice

mlevena kafa

maslinovo ulje i šečer

kuhinjska so

ovas i med

3. Eterična ulja koja su idealna za urasle dlake

Nakon tople kupke i nežnog pilinga, kožu dobro osušite peškirom. Mesto gde vam je urasla dlaka premažite parčetom pamučne vate, natopljenim nekim od sledećih eteričnih ulja:

Eterično ulje hamamelis

Ovo ulje idealno je za ublažavanje upala i infekcija na koži. Leči oštećeno tkivo i smanjuje moguće infekcije i gnojenje.

Nekoliko kapljica ovog ulja nakapajte na pamučnu vatu, štapić za uši, ili direktno na mesto gde vam je urasla dlaka, i nežno izmasirajte. Postupak primenite 2 puta u toku dana.

Eterično ulje čajnog drveta

Prirodni proizvod sa antibakterijskim dejstvom, smanjuje infekciju i isušuje upaljenu zonu urasle dlake, i omogućuje da dlaka prodre na površinu kako biste je lakše uklonili. Nakon dan-dva bol na mestu urasle dlake će nestati.

Način primene ovog ulja je isti kao za ulje od hamamelisa. Nakon kupanja i pilinga, nekoliko kapljica eteričnog ulja čajnog drveta nanesite na željeno mesto, izmasirajte štapićem za uši i upala će se smanjiti.

4. Uklanjanje urasle dlake

Uraslu dlaku nikada nemojte pokušavati da izvadite rukama, i nikako stiskanjem upaljene zone. Koristite pincetu koju ćete dezinfikovati medicinskim alkoholom.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

kako se pravilno čisti lice

POGLEDAJTE KAKO SE RADI NADOGRADNJA OBRVA

kako se radi nadogradnja obrva