Select Page

PRIRODNO POBOLJŠANJE CIRKULACIJE - recept za prirodni lek od belog luka

Prirodno poboljšanje cirkulacije

Prirodno poboljšanje cirkulacije se postiže različitim lekovima iz prirode. Fitoterapija ublažava probleme izazvane lošom cirkulacijom upotrebom čajeva, tinktura, obloga i kupki na bazi bilja s diuretičnim, tonificirajućim i antikoagulativnim svojstvima. Zahvaljujući njima, slaba cirkulacija u nogama se potpuno drži pod kontrolom i ne stvara probleme. Pospešuje se izbacivanje suvišne tečnosti iz organizma, eliminišu se toksini, pa je i krv čistija . Osim toga, blagotvorni sastojci ovih biljaka štite krvne sudove od oštećenja i čine ih elastičnim, a smanjuje se i opasnost od eventualnog zgrušavanja krvi.

PRIRODNI LEK ZA CIRKULACIJU U NOGAMA – BELI LUK

Medicina od davnina primenjuje ovu biljku kao lek za razne bolesti i tegobe poput gripa, prehlade, akni i silično. Osim toga, istraživanja su pokazala da beli luk takođe može sniziti visok nivo LDL ili lošeg holesterola, sprečavajući tako njegovo taloženje na zidovima naših arterija. Ukoliko vas svakodnevno muči slaba cirkulacija u nogama, imate neprijatne trnce i često su vam stopala hladna, obavezno ga jedite svaki dan. Upravo zbog toga smanjićete i opasnost od začepljenja i ateroskleroze, jednog od glavnih uzročnika srčanog infarkta i moždanih poremećaja. Od ključnog značaja za normalnu cirkulaciju jeste aorta koja reguliše arterijski pritisak, međutim, starenje organizma, nepravilna ishrana i drugi ambijentalni faktori mogu da izazovu poremećaje, usled čega se ona stvrdnjva. Nedavno realizovane studije pokazale su da beli luk može u velikoj meri ublažiti nastala oštećenja i doprineti održanju elastičnosti zidova aorte. Osim toga, ova biljka veoma uspešno reguliše arterijski pritisak, jer razblažuje gustinu krvi usled čega se ona manje zgrušava. Kod osoba koje unose velike količine belog luka u organizam zabeleženi su ređi slučajevi obolevanja od hipertenzije.

Sirup od belog luka za bolju cirkulaciju – Recept

Izrendati dva čena belog luka i pomešati ih sa 100 g šećera u jednoj čaši vode. Ovaj napitak pogodan je za snižavanje arterijskog pritiska, a preporučljiva doza je dve velike supene kašike dnevno.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

POGLEDAJTE SVE O RICINUSOVOM ULJU

ricinusovo ulje