Select Page

PRIMENJENA KOZMETOLOGIJA - ispit na prvoj godini smer Estetičar-kozmetičar

Ispit na prvoj godini

Primenjene kozmetologija je ispit na prvoj godini u prvom semestru na smeru Estetičar-kozmetičar.Ispit na prvoj godini primenjene kozmetologije – ovaj predmet se takođe izučava i na smeru Makeup artist. Studenti su na predmetu Primenjena kozmetologija naučili sve o istorijskom razvoju i podelama kozmetologije. Propisi o kvalitetu kozmetičkih sirovina i proizvoda, kozetički preparati i neželjena dejstva kozmetičkih preparata. Učili su o rastvorima, gelovima, emulzijama, suspenzijama, mastima, kremovima, pastama. Naučili su tehnološke operacije, higijenu i piling. Veoma detaljno su vežbali higijenske tretmane lica, komedoekspresiju, masažu lica, depilaciju nausnica. Uz Purity puffing up gel naučili su kako se otvaraju pore bez upotrebe vapozona. Konstantnom brigom o aparaturi, alatima, materijalu, sterilizaciji i dezinfekciji stekli su radne navike održavanja prostora u kojima rade. Sada sledi novi semestar, sticanje još više iskustva i znanja.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

KAKO NASTAJU MITISERI NA LICU ?

ispit na prvoj godini Estetičar Kozmetičar.

Mitiseri  su zatvorene pore na licu koje se pojavljuju prekomernim lučenjem ulja i sebuma lojnih žlezda, zbog bakterija, prašine i ostalih nečistoća koje dolaze u dodir sa licem.  Nečistoće koje se nalaze u porama reaguju sa kiseonikom, dobijaju crnu boju i nastaju mitiseri na licu-male dosadne tačkice kojih se uvek rado želimo rešiti. Najčešće se znaju pojaviti kada se dešavaju određene hormoralne promene u telu kao što je trudnoća i menstruacija. Takođe, mitiseri na licu mogu da se pojave ako ste izloženi velikom stresu  ili ako za negu lica koristite kreme koje u sebi sadrže veliku količinu ulja.  Zato, naš savet je da promenite kremu, smirite se,  i negujte vaše lice pravilno i jedan korak ste ka izlečenju. Mitiseri  su  jedan oblik akni,  ali onaj najlakši oblik za lečenje,  jer možete da koristite i prirodne preparate da biste izlečili vaše lice.

Mitiseri kako ih ukloniti

ispit na prvoj godini Akademije Purity

Najvažnije i možda najteže pravilo je da se mitiseri na licu  ne smeju istiskati, jer na taj  način se infekcija širi i nagomilavaju se bakterije i na taj način je uklanjanje mitisera bezuspešno jer dolazi do stvaranja još više mitisera.  Za početak vaše lice operite mlakom vodom ili ga izložite delovanju tople pare, na taj način će ore da se rašire i samim tim iz njih ćete lakše i brže ukloniti mitisere i masnoće.  Ako koristite sapun neka bude veoma nežan da ne izazove iritaciju kože. Nakon toga nanesite piling koji je na bazi prirodnih sastojaka i na taj način uklonite sebum i višak kože. Posle pilinga, lice očistite uz pomoć specijalnih losiona, naravno nemojte da koristite one koji su bazirani na uljima i kao završni korak nanesite hidratantnu kremu.