+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Primena kiseonika u nezi kože

Primena kiseonika u nezi kože

Primena kiseonika u kozmetici se zasniva na njegovom pozitivnom dejstvu u pogledu revitalizacije kože. U svrhu revitalizacije kože kiseonikom prvo su patentirane linije kozmetičkih preparata sa aktivnim kiseonikom, koji imaju za cilj da ćelijama kože, dostave kiseonik, koji im je neophodan. Ukoliko ćelija ne dobije dovoljnu količinu kiseonika, ona umire povremeno, a to utiče lose na izgled kože. Savremeni kozmetički tretmani se pored primene ovih preparata upotpunjuju ili u potpunosti zamenjuju primenom aparata, koji proizvode čist kiseonik koji se pomoću posebnih mlaznica u obliku pištolja usmerava na kožu lica, vrata i dekoltea. Ovi savremeni aparati pružaju mogućnost primene čistog kiseonika ili mešavine vode kiseonika ili aktivnih materija.

Čist kiseonik se aplikuje preko dve vrste mlaznica na kožu, pomoću jedne na kožu se deluje samo čistim kiseonikom i ona je u obliku pečurke, dok druga ima rezervoar u koji se dodaje fiziološki rastvor i biostimulativni aktivni sastojci u vidu hidroslolubilnog seruma.

Vrlo je važno da serum bude hidrosolubilan, kako se mlaznica ne bi zapušila vremenom. Količina seruma koja se doda u dozer ista je količini seruma koji bi ste inače aplikovali utrljavanjem na kožu 2 do 3ml,a zatim se kontejner napuni destilovanom vodom ili fiziološkim rastvorom. Tokom ovog protokola, pored dejstva kiseonika imamo i pozitivno dejstvo odabranog seruma. Tretmani sa kiseonikom se mogu kreirati na različite načine. Jedan od boljih je prvo aplikacija seruma, pa onda doziranje kiseonika. Primenom kiseonika pomoću mlaznice u vidu pečurke, kiseonik se aplikuje pod blagim pritiskom, usled dejstva mlaza kiseonika dolazi do masaže površinskih slojeva kože što dovodi do poboljšanja dotoka krvi i bolje oksigenacije tkiva. Usled poboljšanja oksigenacije kože dolazi do dramatičnog poboljšanja izgleda kože u pogledu bora, boje i teksture kože. Ovim tretmanom se ishranjuju ćelije kože, stimuliše se njihov metabolizam, ubrzava keratinizacija, sinteza kolagenih i elastičnih vlakana, poboljšava cirkulacija, hidratacija kože, koži se pruža podrška u borbi sa slobodnim radikalima.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

KLIKNI OVDE