+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO PREPOZNATI LAŽNU KOZMETIKU - sve o proizvodima koji mogu naštetiti organizmu

Kako prepoznati lažnu kozmetiku

Poslednjih par godina, naše tržište su preplavili brojni lažni kozmetički proizvodi, tačnije kopije velikih brendova kao što su Mac, Too faced, Naked… Uzrok tome je svakako i popularnost i verovanje u kvalitet istih tih brendova kod nas u Srbiji. Najviše prednjači Mac koji je od skoro na našem tržištu, ali je i dalje nepristupačan finansijski širokim narodnim masama pa tu na snagu stupaju razni šaneri, razne facebook stranice i grupe, razni aukcijski sajtovi, ali i sajtovi koji se predstavljaju kao zvanični uvoznici tog brenda za našu zemlju, koji i po visokim cenama prodaju lažni brend.

I pored činjenice da svaki školovani šminker zna da prepozna razlike između lažne i prave šminke, poražavajuća je činjenica da većina Make Up Artista u Srbiji koristi lažnu šminku ne bi lli zarada od tretmana bila što veća.

Najlakše je objasniti razliku između prave i lažne Mac šminke. Ono što je najvažnije jeste da je u Srbiji jedino možete kupiti u oficijelnoj Mac Storu i ni na jednom drugom mestu. Kopije ovog brenda koje prednjače kod nas su pre svega četkice za šminku, zatim palete senki sa po 120 nijansi boja, zatim neizostavni i omiljeni tečni puderi, rumenila, bronzeri, maskare, ajlajneri….

Najznačajnije razlike su najpre na četkicama, koje kada su original jako skupe pojedinačno i napravljene od izuzetno kvalitetne prirodne ili sintetičke dlake i lake za održavanje, dok su dlake kod lažnih četkica oštre, škripe pod prstima i nelagodne za klijente jer grebu i nanose pravilno materijal na lice nego prave fleke zbog nekvalitetnog rasporeda same dlačice. Prave četkice se isključivo prodaju pojedinačno i zapakovane u običnom celofanu dok se lažne Mac četkice prodaju u jeftinim futrolama, od 10 do čak 32 komada.

Što se tiče paleta senki, takođe ako su u pitanju lažne palete se prodaju od 10 do 120 senki u paleti za jako jeftin novac sa sunđerastim aplikatorima. Kod originala, takve palete ne postoje.