+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Prednosti depilacije šećernom pastom

Prednosti depilacije šećernom pastom

Šećerna pasta ima nekoliko bitnih prednosti u odnosu na ostale metode depilacije. Ona dlačice otklanja u smeru njihovog rasta, ne izazivajući bilo kakve iritacije. Dlačice je moguće otkloniti i u ranoj fazi rasta, kada su svega 2mm dugačke. Slično toplom vosku, šećerna pasta otklanja površinske izumrle ćelije kože ali zahvaljujući njenoj strukturi ujedno se vrši i piling kože, što je svakako jedna od prednosti depilacije šećernom pastom. Kozmetičke kuće koje je proizvode tvrde da nakon njenog korišćenja nema uraslih dlaka.

Za topljenje šećerne paste nije potrebna toplica ili aparat. Ona se razmekša u rukama od toplote tela. Pogodna je za osobe koje imaju problema sa venama i kapilarima. Ne prouzrokuje modrice i podlive. Takođe, pasta se ne lepi za kožu i moguće je skinuti vodom. Kako sa kože, tako i sa odeće.

Šećerna pasta je potpuno prirodna za razliku od voska koji u sebi može da sadrži i neke hemijske supstance koje mogu izazvati iritacije i alergije kod onih sa osetljivom kožom. Koristi se jednokratno pa nema nikakvih rizika od zaraze jer je šećer  prirodni konzervans i ne kvari se. Ostaci se uklanjaju vodom, jer se u njoj rastvara.

Šećerna pasta se koristi jednokratno, što je čini higijenskom metodom za depilaciju. Preporučuje se i za depilaciju osetljivih, intimnih područja i lica. Redovnom upotrebom koren dlake slabi, dlake se proređuju i prestaju da rastu. Ukoliko ste do sada koristili vosak za depilaciju, kod vas će pasta imati savršen učinak. Ukoliko ste pak koristili brijač ili kremu, za potpuni učinak biće potrebno malo više vremena.

Sve u svemu, prednosti je više, koža je mekša, mrtve ćelije kože su uklonjene, dlačice su iščupane iz korena, rastu sporije, tanje su itd. Takođe, ne morate čekati da dlačice porastu. Dovoljno je da imaju od 2 do 5 mm, što je prekratko kada je vosak u pitanju. Na duge staze, depilacija šećernom pastom idealno je rešenje.

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

KLIKNI OVDE

VOLUMENSKE TREPAVICE ILI TREPAVICE DLAKA NA DLAKU?

volumenske trepavice

SAZNAJTE OVDE