Select Page

PRAVILNO FENIRANJE

Pravilno feniranje

Pravilno feniranje je nežno prema Vašoj kosi i ostavlja kosu sa dosta sjaja i elastičnosti. Najvažnije je koristiti pravu vrstu fena za kosu.

Trebalo bi da možete da podesite temperature i jačinu duvanja. Najmanje dva podešavanja bi trebalo da budu na raspolaganju uključujući i podešavanje za nisku temperature.

Struktura kose se može oštetiti ukoliko predugo fenirate kosu ili ukoliko podesite fen na visoku temperature. Kao rezultat toga Vaša kosa može biti suva, krta sa iskrzanim krajevima, a koža glave iziritirana.

1. Ukoliko je u opšte moguće, nemojte da podešavate toplotu fena na visoke temperature. Duvanje vazduha bi trebalo da bude prijatno na potiljku glave.

2. Držite rastojanje! Držite fen barem 20 cm udaljen od kose.

3. Ukoliko imate tanku kosu, trebalo bi da namestite jačinu duvanja na slabo. U suprotnom, može Vam se zamrsiti kosa.

4. Fenirajte svaki pramen kose posebno od korena do krajeva. Ova tehnika čini da je sloj kutikule gladak, što je osnova za zdravu, sjajnu i dobro zaštićenu kosu.

5. Trebalo bi konstantno da pomerate fen kako biste izbegli da toplote bude predugo usmerena na jedno mesto. Preporučujemo razdvajanje kose u nekoliko delova i pričvršćivanje pramenova velikim šnalama. Fenirajte kosu ka gore od vrata do krune glave tako da ne prelazite toplim vazduhom preko istog pramena više puta.

6. Većina nas je nekako uvek ujutru u žurbi. Kada god morate da žurite sa sušenjem kose, koristite veču jačinu duvanja, a ne jaču toplotu.

7. Uvek koristite zaštitu od toplote. Ovi proizvodi pomažu da se spreče oštećenja od toplote.

8. Nemojte da fenirate kosu odmah posle pranja kose. Idealno bi bilo kada biste dopustili Vašoj kosi da se prvo suši 15 minuta pod turbanom ili peškirom. Ovako je manje naporno feniranje, a i manje izlažete kosu toploti fena.

9. Difuzer dodatak za fen izjednačava duvanje vazduha iz fena. Na ovaj način sprečavate i izlaganje pojedinačnih pramenova kose prevelikoj toploti.

10. Kada završite sa feniranjem kose, na kratko pustite da duva hladan vazduh. Ovaj korak hlađenja daje kosi veću elastičnost.